Ontwerp Gouden Televizier-Ring 2007: 'De dans van de cirkel'

28 mei 2011 12:00 | televizier-ring | Door Televizier

Kunstenares Anneke Schat ontwerpt ieder jaar een nieuwe Televizier-Ring. In 2007 mocht Matthijs van Nieuwkerk haar ontwerp om zijn vinger schuiven: zijn talkshow De wereld draait door won de prijs.

De dans van de cirkel was de titel van de Ring van 2007. Anneke maakte van het design een democratisch proces. "Net als in de afgelopen jaren kon de redactie van Televizier een keuze maken uit een aantal schetsontwerpen die ik had gemaakt."

Schetsen met goud

Anneke is natuurlijk al lang voor het Gala in oktober bezig met het ontwerp. "Half juli begon ik met het uitwerken", vertelt de kunstenares. "De eerste handelingen bestaan uit het zagen van de verschillende vormonderdelen. Door dat zo precies te doen wordt vervolgens, met het in dimensie brengen van de Ring, een bijna schetsmatige benadering met goud mogelijk."

Vleugelslag

Het resultaat: een zeer krasse Televizier-Ring. "Het Ring-ontwerp heeft een opbouw van halvecirkelvormen", aldus Anneke. "Als een vleugelslag heb ik deze in de ruimte gebracht. Door staven over deze basisvormen te zetten, ontstaat een krachtige uitdagende compositie."

Lees hier meer over De wereld draait door als winnaar van de Gouden-Televizier-Ring 2007.

Meer over