Ontwerp Gouden Televizier-Ring 2008: 'Uitwaaierend succes over de horizon'

29 mei 2011 12:00 | televizier-ring | Door Televizier

Kunstenares Anneke Schat ontwerpt ieder jaar een nieuwe Televizier-Ring. In 2008 mocht Paul de Leeuw haar ontwerp om zijn vinger schuiven: Mooi! Weer De Leeuw ging er met de winst vandoor.

"De Gouden Televizier-Ring van 2008 is een onstuimige Ring", zegt Anneke over het sieraad. "Het ontwerp is opgebouwd uit glanzende flitslijnen, die vrij over de Ring waaieren als symbool voor geprolongeerd succes." De titel van de Ring is dan ook Uitwaaierend succes over de horizon. "Dwars over de vlakken lopen grillige draden die verwijzen naar het onvoorspelbare en turbulente pad dat naar succes leidt."

Goudsoldeer

De 18-karaats gouden Ring is opgebouwd met drie hardheden goudsoldeer die op verschillende temperaturen reageren. "De grote basislijnen zijn met hard soldeer samengebracht", legt Anneke uit. "Door middel-soldeer kan de eerste verfijning in opbouw volgen. De laatste cruciale onderdelen worden met zacht goudsoldeer op hun plek gebracht. Het solderen vindt plaats met kleine pioentjes die zo exact mogelijk op de plek in het ontwerp worden verhit."

Lees hier meer over Mooi! Weer De Leeuw als winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2008.

Meer over