Ontwerp Gouden Televizier-Ring 2011: 'De Onpeilbare Beweging Naar Succes'

2 november 2011 12:00 | televizier-ring | Door Televizier

Kunstenares Anneke Schat ontwerpt ieder jaar een nieuwe Televizier-Ring. In 2011 mocht Wilfred Genee haar ontwerp om zijn vinger schuiven: zijn talkshow Voetbal International ging er met de winst vandoor.

Het 18-karaats gouden juweel kreeg als titel De Onpeilbare Beweging Naar Succes"Het accent ligt op de uitdagingen die met het winnen van de Ring gepaard gaan", vertelt Anneke. "Boven de ringband zijn enkele stevige, uitspattende pijlers aangebracht. Daarboven zweven zeven - voor mij een geluksgetal - verschillende flitsvormen, die ieder een andere positie in het ontwerp innemen."

Druppels van de zon

"De dynamische opbouw zorgt voor een spannend spel zodra er licht op de Ring valt", legt Anneke uit. "Dat wordt nog eens versterkt door diverse kleine bolvormen die als druppels van de zon over de Ring spelen."

Kunstwerk

Met De Onpeilbare Beweging Naar Succes leverde Anneke haar zesendertigste Ring af. "Het mooie aan de Gouden Televizier-Ring is dat het niet 'zomaar' een award is", aldus Televizier-chef Jeroen de Goeij. "De winnaar krijgt een waar kunstwerk in handen. Ieder jaar maakt Anneke een origineel sieraad. Dat maakt het winnen van de Ring telkens een werkelijk unieke ervaring."

Lees hier meer over Voetbal International als winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2011.

Meer over