Ontwerp Gouden Televizier-Ring 2012: 'Windveren'

2 november 2012 12:00 | televizier-ring | Door Televizier

Kunstenares Anneke Schat ontwerpt ieder jaar een nieuwe Televizier-Ring. In 2012 mochten Martijn Krabbé en Wendy van Dijk haar ontwerp in ontvangst nemen: hun talentenjacht The Voice of Holland ging er met de winst vandoor.

De Ring kreeg dit jaar de titel Windveren mee. Anneke legt uit: "Vanuit een cirkel wervelen brede banden naar buiten, als pauwenveren in de wind." Het sieraad van 18-karaats goud beeldt succes uit, aldus de kunstenares. "Het is een beweging in de ruimte als uiting van succes! Op de linkerhand vormt de hoogglans gepolijste ring een spel van schitteringen en lichtreflecties die naar alle kanten uitstralen."

Fonkelende beweging

Anneke leverde in 2012 haar 37ste Gouden Televizier-Ring af. Sinds 2010 legt ze haar nieuwe stijl in het ontwerp. "Wind in al zijn verschijningsvormen is het thema van die stijl", vertelde de kunstenares toen. "En dat is voor de Gouden Televizier-Ring een geweldig uitgangspunt. Het onvoorspelbare karakter van succes, ook in al zijn verschijningsvormen, is als de fonkelende beweging van de wind."

Lees hier meer over The Voice of Holland als winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2012.

Meer over