Gouden Televizier-Ring

Oogappels wint de Gouden Televizier-Ring 2023

12 oktober 2023 23:00 | televizier-ring | Door Irma Tomas

© William Rutten

Oogappels is zonder twijfel de populairste Nederlandse serie van dit moment. Wekelijks trekt de serie een miljoenenpubliek dankzij de herkenbare situaties voor ouders én pubers. Dat levert de BNNVARA-serie nu de belangrijkste tv-prijs van het jaar op.

Op dit moment wordt het vijfde seizoen van Oogappels uitgezonden, daarom is het best opvallend dat de dramaserie nu pas de Gouden Televizier-Ring wint. Blijkbaar is Oogappels net als goede wijn, het wordt beter met de jaren.

Will Koopman

Een flink deel van de acteurs en regisseur en bedenker Will Koopman was in Carré om de Ring in ontvangst te nemen uit handen van de gouden atlete Femke Bol die bekend maakte dat de serie 39% van de stemmen kreeg. Een geëmotioneerde Will: "Ik had het helemaal niet gedacht en ik vind het geweldig. Ik wil de mensen thuis en de fans bedanken voor alle berichten die we altijd van ze krijgen.

Borrel

Het is ongelooflijk wat we allemaal meemaken met Oogappels. En natuurlijk bedank ik de geweldige acteurs en de scriptschrijvers Roos Ouwehand en Lex Passchier. Wij doen dit met z'n drieën, ik kan niet zonder die twee. Laten we een borrel drinken!"

 

Meer over