Op weg naar het Gouden Televizier-ring gala 2011

18 september 2011 20:31 | televizier-ring | Door Televizier

Het Gouden Televizier-ring gala vindt dit jaar op vrijdag 21 oktober plaats. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de 46e editie in volle gang. 

Hoe het gala er dit jaar uit gaat zien, wie het presenteert, welke optredens er te zien zijn en welke sterren de prijzen mogen uitreiken? Daar wordt op dit moment nog druk aan gewerkt. Eén ding is zeker: het gala vindt plaats in theater Carré en is vanaf 20.30 uur live te zien op Nederland 1.

Om alvast een beetje in de ringsfeer te komen, zijn nu een aantal voorgaande edities van het Gouden Televizier-ring gala online te bekijken. De gala's van 2009, 2008 en 2006 zijn in z'n geheel terug te zien. 

Terug in de tijd
Voor wie écht terug in de tijd wil, biedt Youtube uitkomst. Een trouwe tv-fan heeft een ietwat ingekorte versie van het Gouden Televizier-Ring gala 1991 in twee delen online gezet. Twintig jaar geleden presenteerde Martine Bijl het gala.

Mies
De ring werd in 1991 uitgereikt door Mies Bouwman, die na een langdurige ziekte tijdens het gala haar eerste tv-optreden in drie jaar maakte. Mies werd verwelkomd met een overdonderend applaus. De strijd om de ring ging overigens tussen de inmiddels klassieke ziekenhuisserie Medisch Centrum West, de toen nog kersverse soap Goede tijden slechte tijden en het destijds immens populaire Vrienden voor het leven. Het was uiteindelijk de RTL 4 comedy die met de ring naar huis ging.

Meer over