Promotiecircus barst los

Het is dit jaar opnieuw toegestaan om tijdens de Gouden Televizier-Ring verkiezing reclame te maken voor programma's en presentatoren. Veel omroepen maken van de gelegenheid gebruik om hun kanshebbers nog eens extra onder de aandacht te brengen.

Op de RTL-zenders verschenen de afgelopen weken veel speciaal opgenomen filmpjes voor de Gouden Televizier-Ring. Zo zagen we bij RTL 4 promo's voorbijkomen voor Ushi, Ik hou van Holland, Holland's Got Talent en The Voice of Holland. RTL 5 laat de Cherso-sterren drie oproepen doen (1, 2 en 3) en Johan Derksen figureert in een typische VI-promo op RTL 7.

In een speciale nieuwsbrief roept RTL de kijkers nogmaals op om op hun favoriete programma's te stemmen. De mail is voorzien van persoonlijke boodschappen van onder anderen Linda de Mol, Robert ten Brink, Ushi en Wilfred Genee.

De SBS-zenders laten weten pas tot promotiefilmpjes over te gaan als ze daadwerkelijk bij de genomineerden zitten. Tot die tijd doen ze stemoproepen via tekstbalken in beeld.

De publieke omroepen zijn inmiddels ook begonnen met het promoten van hun geselecteerde programma's. Deze week adverteert de NPO in verschillende tijdschriften met een stemoproep voor Boer zoekt vrouw, Ali B op volle toeren, Hello goodbye en Wie is de mol?. De TROS zet Nick, Simon en Kees Tol in voor The American Dream, terwijl de NTR haar kanshebber College Tour onder de aandacht brengt in een filmpje.

Ook aan de Gouden Stuiver wordt bij de publieken gedacht: zie hier de promo's voor Z@ppsport en Het Klokhuis.

Meer over:

Reageren