Roy Donders wint met overmacht Televizier-verkiezing beste realityserie

28 mei 2014 18:30 | televizier-ring | Door Televizier

Het programma Roy Donders, (Meer dan) Stylist van het Zuiden heeft glansrijk de Televizier-verkiezing voor beste realityserie gewonnen. Daarmee is het programma geplaatst op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring 2014.

In Shownieuws is zojuist bekendgemaakt dat Roy Donders de overduidelijke winnaar is van de Televizier-verkiezing! De Brabander timmert flink aan de weg met zijn huispakken en is ook op televisie uitermate populair.

Roy Donders, de stylist van het Zuiden

Het zijn dus niet alleen zijn juichpakken voor het WK die het geweldig doen in Nederland. Ook op televisie wordt Roy langzamerhand een grote ster. Bezoekers van Televizier hebben massaal gestemd op zijn programma (Meer dan) Stylist van het Zuiden. Roy kreeg 21% van de stemmen en liet daarmee Samantha en Michael ver achter zich.

Samantha en Michael net voor Utopia

Barbie en haar man behaalden de tweede plaats met 14% van de stemmen. In hun realityseries Samantha en Michael Willen Rust in de Tent en Doe Effe Paranormaal worden de twee Hagenezen gevolgd in hun dagelijks leven en laat Samantha zien dat ze paranormale gaven heeft.

Utopia

Het realitystel scoorde net wat beter dan de inwoners van Utopia, die met 13% van de stemmen op een derde plek eindigden. Al vanaf 1 januari 2014 is een groep Utopianen bezig met het bouwen van een nieuwe samenleving. Elke dag opnieuw schakelen vele honderdduizenden kijkers naar SBS 6 om beelden uit Utopia te zien en te smullen van de bewoners die elkaar zo nu en dan het leven zuur maken.

De Ring

Evenals Roy Donders, (Meer dan) Stylist van het Zuiden, zijn via deze verkiezing Samantha en Michael met hun realityseries en Utopia direct geplaatst op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring 2014, en maken daarmee kans op de Ring. Geer & Goor eindigden in deze Televizier-verkiezing op de 4de plek en weten pas eind augustus of hun realityserie Effe geen cent te makken alsnog op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing staat.

Televizier-verkiezingen

Televizier schrijft regelmatig op Televizier.nl een voorverkiezing uit in een specifiek genre. De eerste was de Beste Dramaserie. In die verkiezing werden Penoza, Overspel en Dokter Tinus de nummers 1, 2 en 3. In de tweede verkiezing gingen we op zoek naar het Beste Hulpprogramma. De Rijdende Rechter kwam als winnaar uit de bus, gevolgd door de nummers 2 en 3: Van de Straat en Verslaafd! De derde verkiezing werd gewonnen door Boer Zoekt Vrouw Internationaal in de categorie beste liefdesprogramma. Memories en Love is in the Air waren de nummers 2 en 3. 

Meer over