Sophie Hilbrand zonder make-up naar Gouden Televizier-Ring Gala

13 oktober 2015 14:50 | televizier-ring | Door Televizier

© BNN

Sophie Hilbrand komt donderdag volledig make up-loos naar het Gouden Televizier-Ring Gala. Ze wil op die manier duidelijk maken dat iedereen mooi is zonder hulpmiddelen. 

De afgelopen weken onderzocht Sophie Hilbrand in Sophie In de Kreukels het taboe rondom cosmetische ingrepen. Ze sprak voor- en tegenstanders van vooral Botox. De overlappende vraag was of Sophie zelf uiteindelijk zou zwichten voor de spuit. Het antwoord is een duidelijk 'nee' geworden. 

Afgeragd hoofd

In de VARA Gids legt de presentatrice haar besluit uit: „Ik heb ontdekt dat ik vind dat er iets tegenover al die perfectie moet staan die nu door veel mensen zo belangrijk gevonden wordt. Ik wil mensen alert maken op wat het betekent als je zo geminimaliseerd met je uiterlijk bezig bent, het wordt er echt niet gezelliger op. 

Sophie praat haar medestanders in hetzelfde interview moed in: „Het geeft niet als je een afgeragd hoofd krijgt: dat is het leven nou eenmaal, ja mensen, we worden ouder, Het heeft geen zin om je vast te houden aan wat je ooit had.”

Speciale gelegenheid

Normaal gebruikt Sophie Hilbrand al niet veel make up. Alleen voor speciale gelegenheden maakt ze werk van haar uiterlijk. Maar dat laat ze donderdag bij het Gouden Televizier-Ring Gala dus achterwege. 

De laatste aflevering van Sophie In de Kreukels wordt op dinsdag 20 oktober om 21.25 uur op NPO 3 uitgezonden.

Meer over