Tekst en uitleg

Stem nu op streaming-only programma’s voor de Gouden Televizier-Ring 2023

1 augustus 2023 10:00 | televizier-ring | Door Redactie TVgids.nl

© Nathan Reids

Dit jaar was het tijdens de kwalificatierondes van de Gouden Televizier-Ring 2023 niet mogelijk om te stemmen op programma’s die alleen te streamen waren. Tot nu, want de stembussen zijn geopend!

Breng dus snel je stem uit via deze link en maak direct kans op prachtige prijzen.

Waarom kon het eerder nog niet?

Om mee te mogen doen aan de verkiezing voor de Gouden Televizier-Ring 2023 moet een programma voldoen aan strenge eisen [zie hier het reglement]. Een van de belangrijkste eisen gaat over het aantal kijkers. Een tv-programma moet minimaal 500.000 kijkers gemiddeld per aflevering hebben in de periode waarover gestemd kan worden. De organisatie van de verkiezing hanteert hiervoor de data van SKO, Stichting KijkOnderzoek.

In het geval van streaming-only programma’s bestaan er nog geen objectieve kijkdata. De streamingdiensten zelf publiceren geen kijkcijfers, daarnaast is er geen onafhankelijke instantie die de kijkcijfers van de streamingdiensten heeft gemeten tijdens de hele verkiezingsperiode van de Gouden Televizier-Ring 2023. Daardoor kan organisatie van de verkiezing geen objectief selectiecriterium hanteren als ondergrens voor deelname aan de verkiezing.

Overigens: voor de verkiezing van de Gouden Televizier-Ring 2024 kan dat wel, en zal de organisatie de gegevens van de nieuwe dienst Bindinc. VOD Insights gebruiken als objectieve databron. Maar zover is het dit jaar nog niet.

Kwalificatieronde Streaming-Only

De organisatie heeft 25 streamingprogramma’s geselecteerd die op basis van kwaliteit of populariteit een kans krijgen om mee te doen aan de Kwalificatieronde Streaming-Only van de Gouden Televizier-Ring 2023.

De geselecteerde programma’s moeten voldoen aan verschillende voorwaarden [zoals hier uitgebreid te lezen is], waarvan dit de belangrijkste zijn. Het programma:

  • was te zien tussen 1 augustus 2022 en 1 augustus 2023 op de in Nederland beschikbare streamingdiensten;
  • is van Nederlandse makelij;
  • bestaat uit minimaal drie afleveringen, waarvan er minimaal twee te zien waren in de periode waarover gestemd kan worden;
  • is ‘streaming only’ en was niet (eerder of later) te zien op een lineaire tv-zender.

Mocht een programma niet door de redactie geselecteerd zijn, maar wel voldoen aan de eisen, kunnen stemmers de naam van dit programma invullen in het ‘Open Invoerveld’ van de verkiezing.

Breng snel je stem uit via deze link en maak direct kans op prachtige prijzen.

Winnaars

De vijf programma’s die tussen dinsdag 1 augustus en 16 augustus 10:00 uur de meeste stemmen ontvangen in deze ronde, gaan door naar de volgende ronde van de verkiezing. Aan deze Nominatieronde doen ook de winnaars van de reguliere Kwalificatierondes mee, net zoals de Wildcards die de organisatie van de verkiezing op een later moment bekend zal maken.

Lees ook: Dit zijn de winnaars van de eerste kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring 2023

Lees ook: Dit zijn de winnaars van de tweede kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring 2023

Lees ook: Dit zijn de winnaars van de derde kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2023

Meer over