Televizier reageert op kritiek Jan Slagter

29 september 2015 10:35 | televizier-ring | Door Televizier

© MAX Rick Nedersight

Omroep MAX-baas Jan Slagter wijt de niet-nominatie van Heel Holland Bakt aan de stemprocedure die zeer nadelig zou zijn voor ouderen. Adjunct-hoofdredacteur van Televizier Jeroen de Goeij is het daar niet mee eens.

'Nog vol ongeloof. Heel Holland Bakt is niet genomineerd. Een programma waar meer dan 2,3 miljoen mensen naar kijken en dat hoge waardering krijgt. Stemmen is achterhaald en voor ouderen zeer gebruiksonvriendelijk.' Dat was de reactie op Twitter van omroep MAX-baas Jan Slagter op de nominaties voor de Gouden Televizier-Ring. SynDROOM, Expeditie Robinson en Streetlab zijn wel genomineerd, en Heel Holland Bakt dus niet. Slagter is ervan overtuigd dat dat komt omdat oudere mensen moeite hebben met digitaal stemmen.

Belteam

Adjunct-hoofdredacteur van Televizier Jeroen de Goeij begrijpt dat Jan Slagter teleurgesteld is, maar bestrijdt dat de stemwijze van de Gouden Televizier-Ring oneerlijk is. „Heel Holland Bakt haalde de top 5, maar kreeg net niet genoeg stemmen voor een nominatie. Dat komt niet door de stemprocedure. Die is heel duidelijk. Voor mensen die desondanks tegen problemen aanliepen bij het stemmen hadden we zelfs een heel belteam paraat om te helpen.”

Terugtrekken

In een andere tweet dreigde Jan Slagter de programma's van MAX voortaan terug te trekken uit de Gouden Televizier-Ring competitie. „Dat is niet mogelijk”, zegt De Goeij. „De kijker bepaalt op welk programma hij stemt. Daar kan niemand invloed op uitoefenen.”

Publieksprijs

Tenslotte laat de adjunct-hoofdredacteur weten dat hij Heel Holland Bakt persoonlijk een fantastisch programma vindt. „Ik kijk wekelijks trouw naar de prestaties van de thuisbakkers, net als zo ongeveer de hele Televizier-redactie. Maar de Gouden Televizier-Ring is nu eenmaal een publieksprijs en dat levert soms een verrassende uitslag op.”

Lees ook:
Dit zijn alle genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring

Meer over