Televizier-Ring 2010 - Mies Bouwman op de loper

Met maar liefst drie ringen op zak is ze niet alleen de koningin van de Nederlandse televisie maar ook van het Gouden Televizier-Ring Gala: Mies Bouwman. Ze kwam al vroeg, voor aanvang van het Gouden Televizier-RIng Gala, maar we wisten haar toch een paar vragen te stellen.

Mies was en is de 'koningin van de Nederlandse tv', al is ze zelf veel te bescheiden voor die eretitel. Nog altijd reageert ze daarop met het snedige: "Er is maar een koningin, en dat ben ik niet."

Oeuvre Ring
Het was dus niet meer dan logisch dat Mies in 2009 de speciaal voor haar bedachte Oeuvre Ring kreeg. Stralend, bijna 80 jaar jong, nam Mies op het podium de microfoon van Joop van den Ende over.

Blij reageerde ze: "O! En Leen heeft er ook een! Nu hebben alle kinderen er een!" Want ze hebben samen vier kinderen. Met Gouden Ringen voor Eén van de acht (1972), In de hoofdrol (1987) en Zo is het toevallig ook nog ééns een keer (echtgenoot Leen bleef ook na het vertrek van Mies regisseur) zal geen van de kinderen zonder een Gouden Televizier-Ring achterblijven.

Vrijdag 22 oktober 2010 was Mies aanwezig op het 45ste Gouden Televizier-Ring Gala in Carré. Eigenlijk had ze niet veel behoefte om interviews te geven, maar geheel onverwacht wilde ze Televizier's GJ Kooijman toch te woord staan.

Reageren