'Garantie op winst'

Televizier-Ster Talent genomineerde Soy Kroon krijgt Koffietijd gelukssokken

6 oktober 2022 15:59 | televizier-ring | Door Jef Willemsen

Als het aan Koffietijd ligt gaat Soy Kroon (27) letterlijk en figuurlijk op zijn sokken de Televizier-Ster talent winnen tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala.

Koffietijd-presentator Patrick Martens deed vanochtend een bakkie met goede vriend Soy Kroon en was benieuwd naar zijn voorbereidingen op het gala.

Geen zenuwen

Soy gaf aan goed geslapen te hebben en waarschijnlijk pas zenuwen te krijgen in de zaal. Wat hem betreft is de nominatie voor de Televizier-Ster Talent de 'kers op de taart' na een druk jaar waarin hij veel verschillende (televisie)projecten mocht doen. Zo was hij Jezus in The passion en schreef hij het tweede seizoen van Make up your mind op zijn naam. 

Tommy Driessen

Het enige dat nog ontbreekt voor de grote avond is een dankwoord, maar Soy heeft bewust geen speech geschreven omdat hij meer in het moment wil reageren als hij wint. Verder is hij helemaal klaar voor het gala: hij draagt een sustainable pak van Tommy Driessen: "De eerste keer dat ik het aandeed was het een heel ander pak, maar die hebben ze helemaal vermaakt. Nu is het met een wijde broek, vintage, fluweel, beetje grijs-groenig... Bloesje eronder, hele mooie schoenen: we gaan ervoor!"

Sokken

Als finishing touch had Martens de speciale Koffietijd-gelukssokken die in het verleden volgens hem zowel Tim Hofman als Marieke Elsinga aan de winst geholpen hebben. Soy beloofde ze vanavond te dragen onder zijn pak. Of het daadwerkelijk helpt concurrenten Splinter Chabot en Giel de Winter te verslaan blijkt vanavond vanaf 20:35 uur op NPO 1.

Meer over