Terugblik: Art Rooijakkers over de winst van de Gouden Televizier-Ring 2013

De Verkiezing van de Gouden Televizier-Ring is begonnen! Winnaar van 2013 Art Rooijakkers vertelt over de impact die de Ring op hem had.

Lang gewacht, maar toch gekregen: Wie is de Mol? won in 2013 de Gouden Televizier-Ring. Volgens presentator en oud-deelnemer Art Rooijakkers was de prijs een beloning voor het hele team.

Had je erop gerekend te winnen?

„Elk jaar hoop je er stiekem een beetje op. Wie is de Mol? is sinds 2009 onaf­gebroken genomineerd. Ook al is dat een hele eer, je hoort immers bij de drie best gewaardeerde programma’s, op den duur wil je ’m ook gewoon een keer winnen, haha.”

Had je een dankwoord voorbereid?

„Natuurlijk bedenk je van tevoren in hoofdlijnen wat je gaat zeggen en wie je zeker niet moet vergeten te bedanken. We hadden met de kandidaten en de crew zelfs afgesproken dat we de Ring met z’n allen in ontvangst zouden nemen. Maar zodra we hoorden dat Wie is de Mol? had gewonnen, leken al die plannen spontaan vergeten. Iedereen was nog zo druk met juichen en elkaar feliciteren, dat ik in eerste instantie in m’n eentje op het podium stond! Gelukkig kwamen ze er snel bij, maar ik vergat in de conster­natie de vorige presentatoren te bedanken: Angela Groothuizen, Karel van de Graaf en Pieter Jan Hagens. Zij zijn net zo goed ver­antwoordelijk voor het succes van het programma. Enorm stom, ik heb ze naderhand ook direct een berichtje gestuurd om mijn excuses te maken.”

Wat betekent de Gouden Televizier-Ring voor je?

„Ik denk dat ik voor het hele team van Wie is de Mol? spreek, als ik zeg dat het voelde als een beloning voor al het verrichte werk. De Ring heeft dan ook een tournee gemaakt langs alle trotse collega’s, en er zijn talloze selfies gemaakt die ik nu nog steeds als profielfoto’s op Whatsapp voorbij zie komen. Overigens betekent dit niet dat we nu op onze lauweren rusten. Integendeel, het winnen van de Ring heeft ons éxtra gestimuleerd de nieuwe reeks beter te maken dan ooit. Wat ons betreft is het niet zozeer een oeuvre-award, maar vooral een aanmoedigingsprijs.”

Wie verwacht je dat dit jaar met de Ring aan de haal gaat?

„Poe, dat is een lastige vraag. Flikken Maastricht is natuurlijk al jaren in de race, maar vorig jaar bleek Divorce al na één
seizoen razend populair… En wie weet komt er wel een heel sterke nieuwkomer. Dat is ook het mooie aan deze prijs: je weet nooit wie hem wint. In 2011 was The voice de gedoodverfde winnaar en ging Voetbal International ineens met de Ring aan de haal. Eén ding weet ik wel zeker: van Wie is de Mol? hebben ze geen last meer.”

Stemmen op de Ring? Ga naar Televizier.nl/Ring

Reageren