Tussenstand 1ste voorronde Gouden Televizier-Ring 2017

De tussenstand van de eerste voorronde van de Gouden Televizier-Ring is bekend. O.a. CMC, Vlucht HS13 en Heel Holland Bakt maken kans op een plek op de nominatielijst.

Alles kan nog gebeuren, maar zo ziet de Top 10 er op dit moment uit.

Voorlopige top-10 (op alfabetische volgorde)
* CMC (RTL 4)
* Dance dance dance (RTL 4)
* De Verenigde Staten van Eva (KRO-NCRV)
* Dokter Tinus (SBS 6)
* Expeditie Robinson (RTL 5)
* Heel Holland Bakt (Omroep Max)
* Nooit meer naar huis (RTL 4)
* RTL Late Night (RTL 4)
* Vlucht HS13 (KRO-NCRV)
* Zondag met Lubach (VPRO)

Afbeelding

KRO-NCRV en RTL doen het goed

Kijkcijferknallers van KRO-NCRV en RTL maken tot nu toe de meeste kans op de Gouden Televizier-Ring 2017. In de eerste voorronde van de Ring Verkiezing 2017 staan maar liefst zeven titels van deze omroep en zendergroep in de voorlopige top-10.

Voorronde 1

Hoe werkt het ook alweer? De tv-kijker bepaalt ook dit jaar door middel van vier voorrondes welke programma’s en series kans maken op de Gouden Televizier-Ring. De top-5 van elke stemronde op Televizier.nl/ring wordt direct genomineerd voor de Verkiezing in september. Het is voor programmamakers cruciaal om genomineerd te worden; er staan in augustus 2017 slechts 25 titels op de nominatielijst van de Ring. Twintig daarvan kwalificeert het publiek in vier voorrondes; Televizier, de organisator van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing, geeft de laatste vijf wildcards weg.

Stemmen kan tot 23 november

Het publiek kan in deze eerste kwalificatieronde nog tot woensdagochtend 23 november 10.00 uur stemmen op zijn favoriete programma dat is uitgezonden van 1 augustus tot 1 november 2016. De voorlopige top-10 zegt dus nog niets over de uiteindelijke vijf titels die de Ring 2017 kunnen winnen.

Reageren