Notaris zit er bovenop

Uitslag Gouden Televizier-Ring wordt altijd door notaris vastgesteld

11 oktober 2022 11:47 | televizier-ring | Door Irma Tomas

© ANP
Televizier en AVROTROS hebben geen invloed op de uitslag van de Gouden Televizier-Ring gehad. Een notaris ziet er te allen tijde op toe dat de stemming eerlijk verloopt. Even tot Hier won dit jaar de Ring met 70% van de stemmen.

John de Bever liet dinsdagochtend in De Veronica Ochtendshow: Ook Goeiemorgen weten dat hij 'geen reet van de uitslag gelooft'. "70% is wel heel veel. Oude tv-coryfeeën, die denken dat ze er verstand van hebben, zeiden: 'Jachtseizoen of De Bevers zouden winnen, omdat ze de grootste achterban hebben.' Dan is 70% wel heel veel. Maar goed, dik verdiend gewonnen."

Eerder uitte Johan Derksen in Vandaag Inside al twijfels over de juistheid van de uitslag.

Notaris

Hier is hoe het zit: gedurende iedere ronde van de Gouden Televizier-Ring verkiezing zorgt een notaris ervoor dat alles volgens de regels verloopt en dat er geen sprake is van fraude of manipulatie. Mocht dat het geval zijn, dan wordt er ingegrepen.

Hoofdredacteur van de Ring-verkiezing Jeroen de Goeij: "Een overwinning met 70% van de stemmen, zoals dit jaar voor Even tot Hier het geval was, is inderdaad een historische uitslag. Maar dat die uitslag klopt, staat als een paal boven water. Televizier en AVROTROS stellen de uitslag niet vast, dat is de taak van een onafhankelijke notaris." 

Televizier begrijpt dat John de Bever dolgraag met een een gouden ring om zijn vinger terug naar Brabant was gegaan, maar zijn uitspraken over fraude zijn volledig uit de lucht gegrepen. 

Meer over