Verkiezing Gouden Televizier-Ring gesloten

De verkiezing voor nominaties voor de Gouden Televizier-Ring 2011 is voorbij. Om 12:00 sloten de virtuele stembussen op de speciale stemsite. Een recordaantal van meer dan 450.000 stemmen werd dit jaar uitgebracht.

Chef redactie van Televizier Jeroen de Goeij en de notaris zijn nu druk bezig de uitslag te bepalen. Deze zal later vandaag bekend worden gemaakt. 

Dat dit jaar meer stemmen zijn uitgebracht dan vorige jaren is volgens De Goeij vooral te danken aan de social media. „Veel mensen hebben elkaar via Facebook, Hyves en Twitter gestimuleerd om te stemmen op hun favoriet.” Een andere reden voor het recordaantal stemmen zijn de promotiecampagnes van genomineerden. Onder anderen Wendy van Dijk, Martijn Krabbé, Ali B., Joris Linssen, Erica Terpstra en de dames en heren van Oh oh Cherso probeerden via filmpjes en fansites het publiek over te halen op hen te stemmen.

Live uitzending Gouden Televizier-Ring Gala op 21 oktober
De winnaars van 2011 worden bekendgemaakt op vrijdag 21 oktober. De AVRO zendt het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam live uit op Nederland 1. Tijdens de uitzending kan er nog gestemd worden op de drie genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring. De winnaars van de andere categorieën staan na de eerste verkiezingsronde al vast en zullen tijdens het Gala worden bekendgemaakt.

Reageren