Voetbal international denkt niet te gaan winnen

17 oktober 2011 22:08 | televizier-ring | Door Televizier

Ondanks zijn twee nominaties, acht Johan Derksen de kans klein dat hij iets gaat winnen. Of hij dan ook aanwezig is tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala is nog maar zeer de vraag.

Als reden voor zijn mogelijke afwezigheid geeft Derksen dat  Voetbal international vrijdag een reguliere live-uitzending heeft, die, zoals het nu lijkt, gewoon doorgaat.

In de VI-aflevering van maandag onthulde Wilfred Genee dat hij hier een ludieke oplossing voor had bedacht.

Wilfred had Johan Derksen lookalike Hilbert de Wit (zie foto) benaderd met de vraag of hij vrijdag in Carré de honneurs voor Johan waar kon nemen.

De Wit, een administrateur die zich inzet voor de gedupeerden in de DSB-affaire, reageerde positief op dit voorstel. De AVRO liet maandagavond echter weten hier niet mee akkoord te gaan.

Winkans
In Boulevard relativeren Genee en Derksen de kans dat ze met de prijs naar huis gaan. Zo praat Wilfred in voetbaltermen over de concurrentie: "Het is een beetje de wedstrijd Ajax - Cambuur en wij zijn dan Cambuur."

Johan Derksen windt er helemaal geen doekjes om. "Wij gaan niet winnen. Want als The voice op tv is en ze laten onderin beeld lopen 'kies op ons' dan zijn er meer dan drie miljoen mensen die gaan sms'en... en dan verdwijnen wij in het niets met onze schamele 500.000 kijkers."

Johan: the game 2
Of VI vrijdag de Ring nu wint of niet, de makers van het populaire online videospelletje Johan: the game hebben een vervolg gelanceerd waarin Johan Derksen de Gouden Televizier-Ring eigenhandig op komt halen.

In het tweede deel moet Johan nu naar het Gouden Televizier-Ring Gala geloodst worden. Dat betekent een tocht door maar liefst vier levels waarin de 62-jarige Derksen zich van zijn meest atletische kant moet laten zien. Johan2 is HIER te spelen. 

Meer over