Nieuwe kanshebbers

De wildcards voor de Televizier-Ster Online-videoserie 2022 zijn bekend!

11 augustus 2022 11:00 | televizier-ring | Door Redactie Televizier

© Nathan Reinds
De vijf online series die dit jaar dankzij een wildcard tóch kans maken op de Televizier-Ster Online-videoserie zijn bekend. Na rijp beraad door de jury is de lijst met 25 kanshebbers daarmee compleet.

Er wisten zich eerder dit jaar tijdens de kwalificatieronde al twintig online series te plaatsen voor de prestigieuze prijs. Daar komen er vandaag dus nog vijf bij.

Dit zijn de vijf series, uiteraard op alfabetische volgorde:

Andy van der Meijde - Bij Andy in de Auto

In deze serie vraagt voormalig profvoetballer Andy van der Meijde verschillende BN'ers, profsporters en influencers het hemd van het lijf tijdens een ontspannen autorit.

Door zijn charisma, nuchterheid en humor weet Andy keer op keer de leukste gasten te strikken. Hij is in 2016 al begonnen met de serie, maar weet deze de laatste jaren steeds professioneler neer te zetten. Bij Andy in de Auto gooit online terecht hoge ogen en mag daarom zeker niet ontbreken.

Bright - Reviews

De reviews van Bright tonen op een leuke, duidelijke en eerlijke manier hoe de nieuwste gadgets werken. Voor consumenten zijn de video's een fijne toevoeging om alle ins en outs te leren kennen voordat zij iets kopen.

Bright onderscheidt zich voornamelijk met hun volledigheid: zij lichten producten niet uit, maar door. De jury vindt dit een verademing tussen al het online 'unboxing'-geweld.

NOS op 3 - Explainers

In de explainer video's van NOS op 3 worden ingewikkelde actualiteiten op een begrijpelijke manier uitgelegd aan een jonger publiek. Denk hierbij aan de oorlog in Oekraïne, de woningcrisis in Nederland en het wereldwijde coronavirus.

In een tijd waarin jongeren het nieuws vooral online tot zich nemen zijn de explainer video's een aangename en originele toevoeging aan de nieuwsvoorziening. Wildcard-waardig!

OnneDi - Misdaad en Make-up

Terwijl ze zich opmaakt, vertelt Dionne Slagter (OnneDi) in haar serie over de meest spraakmakende misdaden. Niets meer en niets minder, krachtige eenvoud.

Dionne weet met Misdaad en Make-up twee trends - true crime en beauty - te combineren tot een fascinerende serie. Kijkers genieten van de manier waarop ze de spannende verhalen vertelt en Dionne kan daardoor rekenen op veel views. Deze serie mag daarom ook niet ontbreken.

Politievlogger Jan-Willem - Politievlog

In zijn vlogs neemt Jan-Willem Schut de kijkers mee in zijn werk als politieagent. Daarin draait het niet alleen om de heftige en spannende meldingen, maar ook om de mens achter het uniform.

In 2020 was hij één van de drie genomineerden voor de Televizier-Ster Online-videoserie, maar Jan-Willem blijft met zijn unieke en informatieve vlogs een ware hit. De jury gunt hem daarom nog een keer de kans op deze prijs.

Televizier-Ster Online-videoserie 2022

Op dinsdag 16 augustus start om 10:00 uur de nominatieronde voor de 57ste Gouden Televizier-Ring. Dan kan er ook gestemd worden op deze én alle andere categorieën waarin een Televizier-Ster te winnen is.

Er blijven voor elk van de felbegeerde prijzen uiteindelijk drie genomineerden over die kans maken om de award mee naar huis te nemen. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in oktober. 

Meer over