Nieuwe kanshebbers

De wildcards voor de Televizier-Ster Online-videoserie 2023 zijn bekend!

16 mei 2023 10:00 | televizier-ring | Door Redactie Televizier

© Nathan Reinds
De vijf online series die dit jaar dankzij een wildcard tóch kans maken op de Televizier-Ster Online-videoserie zijn bekend! De lijst met 25 kanshebbers is daarmee compleet.

Er wisten zich eerder dit jaar tijdens de kwalificatieronde al twintig online-videoseries te plaatsen voor de felbegeerde prijs. Daar komen er vandaag dus nog vijf bij.

Dit zijn de vijf series, uiteraard op alfabetische volgorde:

Govert Sweep – Govert in Oekraïne

In deze serie reist Govert af naar Oekraïne om met eigen ogen te zien wat voor effect de oorlog met Rusland op het land heeft.

Govert betrekt zijn volgers met deze indrukwekkende serie in een moeilijk conflict. Door in gesprek te gaan met allerlei betrokkenen geeft hij de oorlog een gezicht, waardoor de strijd voor de kijkers steeds minder een ver-van-je-bed-show wordt.

KRO-NCRV – Spot On

In deze reeks komen vrouwen aan het woord die hun persoonlijke verhaal willen vertellen om taboes te doorbreken en daarmee anderen te helpen.

KRO-NCRV maakt met deze serie gevoelige onderwerpen op een respectvolle manier bespreekbaar. Onderwerpen die door andere media worden geschuwd krijgen hier het podium dat ze verdienen.

Monica Geuze – Vlog

In deze serie neemt Monica al jarenlang haar volgers mee in haar dagelijkse leven. Dit jaar deed ze dat voor het laatst en nam ze afscheid van YouTube.

De vlog van Monica is een monument geworden in het landschap van de Nederlandse online-videoseries. Ze heeft voor veel creators de basis gelegd om hun content te delen met de wereld.

NPO 3 – De FOMO Show

In deze reeks gaan Daan Boom, Jasper Demollin en Tobias Camman op pad om te kijken welke activiteiten je echt niet mag missen en welke je beter aan je voorbij kan laten gaan.

De briljante chemie tussen de drie vrienden zorgt voor zo veel hilariteit dat elke aflevering een feestje is om naar te kijken. Kijkers genieten dan ook keer op keer met volle teugen van deze online hit.

Tour de Tietema – Plan Bas

In deze serie zien we hoe Bas Tietema maandenlang in het geheim heeft getraind om te kijken of hij zijn droom – een plek in een proefpeloton – in vervulling kon laten gaan.

Tour de Tietema is de laatste jaren enorm gegroeid als YouTube-kanaal. Het team maakt elke reeks met ontzettend veel passie en plezier en dat zorgt bij kijkers voor een lach op het gezicht. Plan Bas is één van de series die dit op en top laat zien.

Televizier-Ster Online-videoserie 2023

Op 22 augustus 2023 start om 10:00 uur de nominatieronde voor de 58e Gouden Televizier-Ring. Dan kan er ook gestemd worden op deze én alle andere categorieën waarin een Televizier-Ster te winnen is. Er blijven voor elk van de prestigieuze prijzen uiteindelijk drie genomineerden over die kans maken om de award mee naar huis te nemen. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in oktober.

Meer over