Wilfred Genee wint Zilveren Televizier-Ster Presentator 2017

12 oktober 2017 21:24 | televizier-ring | Door Irma Tomas

© William Rutten

Wilfred Genee is de winnaar de Zilveren Televizier-Ster Presentator 2017. De Voetbal inside-presentator liet donderdagavond duidelijk blijken dat hij dolblij is met de door hem gewonnen prijs. 

Wilfred Genee kreeg donderdagavond tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala de Zilveren Televizier-Ster Presentator uitgereikt uit handen van Chantal Janzen. De presentator won de prijs onder meer dankzij zijn leidende rol in de voetbaltalkshow Voetbal inside. Ook voerde hij het afgelopen jaar meerdere beroemdheden en beleidsmakers op geheel eigen wijze aan de tand, waarin hij kritiek niet schuwde. Deze werkwijze spreekt de Nederlandse televisiekijker kennelijk enorm aan.

Wilfred Genee

Wilfred Genee is vooral zijn Voetbal inside-collega's dankbaar. "Ik wil het hele team bedanken. We hebben een klein team, maar we doen het toch maar met z’n allen. Mijn vrouw en kinderen, want je moet toch leven met zo’n ego als presentator", zegt hij in zijn speech.

Zilveren Televizier-Ster

Genee nam het niet op tegen de minste presentatoren: Arjen Lubach en Beau van Erven Dorens. Lubach heeft niet alleen op televisie succes met Zondag met Lubach, ook op internet worden fragmenten uit zijn programma ongekend vaak bekeken. Sommige video’s werden zelfs wereldwijd een hit. Van Erven Dorens heeft net als Lubach een sterk jaar achter de rug. Hij nam het RTL late night-stokje over van Humberto Tan en kreeg lovende kritieken. Toch was het allemaal niet genoeg om Genee te verslaan. Hij gaat naar huis met de Zilveren Televizier-Ster.

Winnaars

Wilfred Genee staat vanaf nu in het prachtige rijtje Zilveren Televizier-Ster-winnaars. Zo neemt hij plaats tussen onder anderen Robert ten Brink, Paul de Leeuw en Johnny de Mol.

Bekijk hier een overzicht van alle winnaars.

Meer over