Willeke Alberti heeft weer een Gouden Televizier-Ring

21 september 2016 23:00 | televizier-ring | Door Televizier

© ANP

Dit jaar werd de Gouden Televizier-Ring gestolen die Willeke Alberti 45 jaar geleden won voor De kleine waarheid. Omdat Televizier de beroerdste niet is, lieten we een nieuwe maken voor Willeke.

Willeke Alberti was begin 2016 diep bedroefd toen de Gouden Televizier-Ring uit 1971 uit haar huis werd ontvreemd door een stel onverlaten. Jeroen de Goeij, de sympathieke alsook boomlange adjunct-hoofdredacteur van Televizier beloofde haar meteen een nieuwe Ring te bezorgen. Kunstenares en Gouden Televizier-Ring ontwerpster Anneke Schat maakte een nieuwe Gouden Televizier-Ring voor Willeke en die werd woensdagavond in RTL Late Night aan de zangeres/presentatrice overhandigd.

 Amethist voor Alberti

Levende legende Willeke Alberti is nauw betrokken geweest bij het ontwerp van haar nieuwe Ring. Anneke Schat baseerde de Ring  op het originele ontwerp van kunstenaar Jaap de Vries, en gaf daar haar eigen, kenmerkende draai aan. Willeke wil deze nieuwe Gouden Televizier-Ring graag dragen tijdens optredens, en daarom is het een groter, opvallender exemplaar geworden met een saffier.

Meer over