Fantastisch!

Winnaar Gouden Televizier-Ring 2016: Floortje naar het einde van de wereld

8 augustus 2020 19:40 | televizier-ring | Door Irma Tomas

© ANP
Wie de Gouden Televizier-Ring wint, is verzekerd van een plekje in de televisiehistorie. In 2016 won het fascinerende reisprogramma Floortje naar het einde van de wereld.

Update: 7 augustus 2020, auteur: Jef Willemsen

Floortje Dessing was in de weken voorafgaand aan het Televizier-Ring Gala ervan overtuigd dat ze de ring niet ging winnen. Tussen Geer & Goor: Zoeken een hobby! en hitserie Penoza dacht ze dat het slechts bij een eervolle nominatie zou blijven. “Ik voelde me echt, en dat is geen valse bescheidenheid, de underdog.”

Ongeloof

Floortje naar het einde van de wereld kreeg op het Televizier-Ring Gala uiteindelijk 64 procent van de stemmen en werd met overtuigende afstand de winnaar. Met tranen in haar ogen riep Floortje uit: “Ik heb gewoon een Ring gewonnen! Ongelooflijk!” Zichtbaar verbaasd bedankte ze haar team, vrienden en familie. “We maken dit programma met een heel klein team, dus dit is het bewijs dat je met iets kleins iets groots kan maken.”

Naar het einde van de wereld

In de serie Floortje naar het einde van de wereld reist Floortje Dessing naar de verste uithoeken op aarde. Ze bezoekt de mensen die daar wonen en draait een paar dagen mee met hun leven, om te ontdekken hoe het is om op zo’n afgelegen plek te wonen. Floortje wijdde haar hele carrière aan het reizen. Na twintig jaar aan buitenlandse avonturen, is het nog altijd haar grote liefde en passie.

Gekke wereldreiziger

“Vroeger dacht ik: als ik eenmaal de veertig ben gepasseerd, word ik vast een stuk rustiger en wil ik ook een huisje-boompje-beestje-leven. Maar ik heb inmiddels geaccepteerd dat dat voor mij niet is weggelegd. Ik ben en blijf die gekke wereldreiziger.” Het winnen van de Ring vormt de kroon op haar werk als reisjournaliste.

Videoboodschap

Tijdens de live-uitzending van het Gouden Televizier-Ring Gala stal Floortjes 87-jarige vader de show. In eerste instantie had Floortje, die een overwinning nooit verwachtte, tegen haar ouders gezegd: “Zie maar of je komt.” Uiteindelijk waren ze er allebei, maar als verrassing had haar vader alsnog een speciale boodschap ingesproken ter ere van haar nominatie. “Mocht je vanavond niet winnen, dan blijf je toch onze dierbare reizende dochter.”

Vader Dessing

Toen ze uiteindelijk de Ring om haar vinger mocht schuiven, was hij uitbundig trots! Vader Dessing ging helemaal uit z’n dak. Terwijl Floortje met de handen voor haar gezicht zat van verbazing en geluk, trok hij na een enthousiast applaus zijn digitale fotocamera om het speciale moment vast te leggen. Met een dikke flits wist hij zijn dochter op de foto te zetten en na afloop vlogen ze elkaar in de armen.

Floortje blijft hier

Na het winnen van de Ring hervatte Floortje haar reizen. Met succes: wekelijks stemmen om en nabij de 2 miljoen mensen stemmen af haar reisverslagen van trips naar de verste uithoeken op aarde. Inmiddels zijn er zeven seizoenen te zien geweest waarin ze nieuwe bestemmingen bezoekt. In 2020 verschijnt een achtste reeks waarin Floortje langs gaat bij mensen die ze in de eerdere seizoenen opzocht om te kijken hoe het hen nu vergaat. Als de coronacrisis toeslaat, gooit Dessing het over een andere boeg en maakt ze Floortje blijft hier.

< Winnaar 2015 SynDROOM

Winnaar 2017 Zondag met Lubach >

Meer over