Televizier-Ster Talent

Winnaar Martien Meiland blikt terug: ‘Ik was echt verbijsterd dat ik won’

16 september 2021 13:39 | televizier-ring | Door Jef Willemsen

© ANP
Martien Meiland won tot zijn eigen verbazing in 2020 de Televizier-Ster Talent. In het jaar dat volgde ontpopte hij zich van realityster tot tv-persoonlijkheid in programma’s als Wie van de 3 en First and last.

Hoe was het om in de race te zijn als aanstormend talent?

“Eervol, maar ook bizar. Waarom zou zo’n oude man van 58 jaar nu nog een talent zijn? Toen we met Chateau Meiland genomineerd waren voor de Gouden Televizier-Ring had ik vooraf echt het gevoel kans te maken. Nu wist ik zeker dat Bram Krikke ’m ging winnen. Toen mijn naam werd genoemd, was ik verbijsterd.”

Hoe was de sfeer tijdens het gala?

“Vooraf hadden we gezellig met een groepje iets gedronken aan een statafel. Maar het gala zelf was heel saai, zeker vergeleken met het jaar daarvoor. Door corona was het minimaal georganiseerd in een vrijwel lege zaal, dus de sfeer kwam er niet echt in. Ook na afloop was er geen feestje, iedereen ging bijna meteen weg. Dus toen zijn Erica en ik ook maar in de taxi richting Hengelo gestapt.”

Hoe kijk je terug op het afgelopen televisiejaar?

“In dezelfde week als het Gouden Televizier-Ring Gala begon Wie van de 3, waar ik heel trots op ben. Alles klopt aan die formule en er kijken telkens meer dan een miljoen mensen. First and last is een ander verhaal. Het was geweldig om samen met Britt op zo’n groot podium te staan, maar eerlijk is eerlijk: er keken wel minder mensen naar. Waarschijnlijk omdat het spel te veel van hetzelfde was.”

Wat heb je geleerd van First and last?

“Dat ik tot mijn eigen verbazing best goed met een autocue kan omgaan! Ik wilde daar lange tijd niet aan omdat ik liever spontaan als mezelf dingen vertel, maar in dat programma kon het niet anders. Zo’n autocue went ook heel snel, hoor. Toen ik werd gevraagd om een promofilmpje te maken voor de Netflixserie Lupin ging ik ervanuit dat het hele script uitgeschreven klaarstond. Maar nee, het moest uit het hoofd! Ik heb toen alsnog als een gek al die lappen tekst erin gestampt, haha. In de montage hebben ze er toch nog wat leuks van kunnen maken.”

Welk advies kun je de genomineerde talenten van het komende Gouden Televizier-Ring Gala geven?

“Ga niet naast je schoenen lopen en blijf dicht bij jezelf. Volg je hart en doe vooral dingen waar je achterstaat. Zelfs als het dan misgaat kun je terugkijken op een leuke ervaring. Eigenlijk is dat goede raad voor iedereen.”

Stem nu, klik hier!

Meer over