5 kanshebbers

Winnaars 2de kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2019

27 februari 2019 10:47 | televizier-ring | Door Irma Tomas

Tadaaaa! De winnaars van de tweede kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring zijn bekend. Deze vijf programma's kregen de meeste stemmen en maken kans op de Ring! En er zit in ieder geval een heel verrassende titel bij.

We gaan meteen van start, dit zijn de vijf programma's die deze ronde het populairst waren onder de stemmers. In alfabetische volgorde:

• Frans Bauer in China (AVROTROS)
• Heel Holland bakt (Omroep MAX)
• Het Rotterdam project (RTL4)
• Paleis voor een prikkie (SBS6)
• Rail away (EO)

De kanshebbers

Het programma dat er meteen uitspringt is Rail away dat behoorlijk wat stemmers op de been wist te brengen deze ronde. Het EO-programma over markante spoorlijnen wordt al sinds 1996 uitgezonden en kwam nooit eerder ook maar in de buurt van een Ring. Maar we leven in een gejaagde tijd en dan is er natuurlijk niets rustgevender dan naar pittoreske landschappen kijken.

Beau en Frans

De winnaar van vorig jaar, Beau van Erven Dorens, is opnieuw in de race voor het goud, ditmaal met zijn prachtige Het Rotterdam project. Ook de buitenlandse avonturen van Frans en Mariska Bauer maken kans, net als Heel Holland bakt, een van de populairste programma's van de Nederlandse televisie. Paleis voor een prikkie was vorig jaar al een van de kanshebbers en dit jaar zijn Frank en Rogier weer zeer populair bij het publiek.

Nog twee kwalificatierondes

De vijf programma’s voegen zich bij de vijf winnaars uit de vorige kwalificatieronde. In mei en juli volgen nog twee kwalificatierondes en eind augustus is het tijd voor de grote Gouden Televizier-Ring verkiezing met in totaal 25 kanshebbers. Twintig programma’s daarvan worden gekozen in de kwalificatierondes, vijf krijgen een wildcard van de Televizier-redactie.

Meer over