Winnaars 3e kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2015 bekend

De Kwis, Goedenavond Dames en Heren, Marco Borsato 25 jaar: Is Meer Dan Ik Alleen, Nick & Simon The Dream en Smeris zijn de gelukkigen.

De derde kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring 2015 is gesloten, de uitslag is bekend. Opnieuw hebben vijf tv-programma's zich gekwalificeerd voor de 50ste Gouden Televizier-Ring Verkiezing. Dit zijn (in alfabetische volgorde) de winnaars:

 

  • De Kwis (VARA)
  • Goedenavond Dames en Heren (Omroep MAX)
  • Marco Borsato 25 jaar: Is Meer Dan Ik Alleen (RTL 4)
  • Nick & Simon The Dream (AVROTROS)
  • Smeris (BNN)

 

"Sommige programma’s stonden van begin af aan al hoog in deze top-5. Maar het verschil tussen bijvoorbeeld de nummers 5 en 6 in de lijst was echt minimaal; het aantal stemmen voor die programma’s ging lange tijd gelijk op", zegt Jeroen de Goeij, hoofdredacteur van Televizier. "Pas in de laatste dagen, na stemoproepen aan de fans, zag je het verschil ontstaan. Hieruit blijkt maar weer eens dat het echt kan lonen als programmamakers hun achterban actief benaderen."

Kwalificatierondes

De Nederlandse tv-kijker koos via de eerste twee kwalificatierondes al de programma's Boer Zoekt Vrouw (KRO), Divorce (RTL 4), Dokter Tinus (SBS 6), Floortje Naar Het Einde Van De Wereld (BNN), Heel Holland Bakt (Omroep Max), Moordvrouw (RTL 4), Over Mijn Lijk (BNN), Proefkonijnen (BNN), RTL Late Night (RTL 4) en SynDROOM (RTL 4). Daar komen nu dus vijf programma's bij die zich kwalificeren voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing, die op woensdag 26 augustus van start gaat. 

Selectielijst

In de laatste kwalificatieronde (vanaf 28 juli) zal het publiek nog eens vijf titels kiezen. In totaal heeft de kijker dan 20 programma’s en series gekwalificeerd; de redactie van Televizier selecteert nog eens 20 titels, die tezamen de selectielijst vormen voor de Verkiezing. Alleen die 40 titels maken kans op de vijftigste Gouden Televizier-Ring.

De uitreiking van de Gouden Televizier-Ring 2015 vindt plaats in Koninklijk Theater Carré op donderdag 15 oktober om 20.30 uur. AVROTROS zendt dit Gala live uit op NPO 1. 

Reageren