Spannend moment

Winnaars Eerste kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2022

1 december 2021 10:53 | televizier-ring | Door Judith Regeling

© William Rutten
De eerste kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring 2022 is gesloten. Vandaag maken we bekend welke vijf programma’s de meeste stemmen kregen en daarmee gekwalificeerd zijn voor de grote nominatieronde.

In deze eerste kwalificatieronde kon er gestemd worden op programma’s die minimaal twee keer zijn uitgezonden tussen 1 augustus 2021 en 31 oktober 2021. Het publiek liet massaal van zich horen, maar voor welke programma’s gingen zij?

Dit zijn:

Hieronder de 5 programma’s (in alfabetische volgorde) die de meeste stemmen hebben ontvangen van het publiek.

1. 100 Dagen In Je Hoofd (VPRO)

In het VPRO-programma 100 Dagen In Je Hoofd draaiden Tim den Besten en Nicolaas Veul 100 dagen mee in een psychiatrische kliniek in Eindhoven. En dat maakte niet alleen indruk op henzelf, maar ook op de kijkers thuis. Zij waardeerden de show vanwege het ‘emanciperende, confronterende en liefdevolle’ karakter.

2. Boerderij van Dorst (BNNVARA)

Raven van Dorst greep tijdens het afgelopen gala net naast de prijs voor het Talent, maar het publiek is deze presentator nog lang niet vergeten. Met het originele praatprogramma Boerderij van Dorst gooide Raven dit najaar namelijk hoge ogen met een relaxte sfeer, de gasten, de open manier van interviewen en de kennismaking met het zelfvoorzienend leven.

3. Chansons (BNNVARA)

Laat TV-talent Rob Kemps en TV-veteraan Matthijs van Nieuwkerk een programma maken en je hebt zo een hit te pakken, zo moeten de kijkers hebben gedacht. De afgelopen weken namen zij hen mee in hun liefde voor het Franse lied. En dat bleek een gouden greep. De mannen pakten iedereen in met hun fijne chemie.

4. De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt (Videoland)

Ewout Genemans streed mee met drie programma’s, maar uiteindelijk is het zijn Videoland-serie De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt die het heeft gered tot de laatste vijf gekwalificeerden. In deze openhartige docuserie ging hij intern bij de Yes We Can Clinics, waar ruim 900 jongeren tussen de 13 en 23 jaar behandeld worden met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen.

5. Jachtseizoen (SBS6)

De populaire serie Het Jachtseizoen gooit al jaren hoge ogen op YouTube, maar sinds dit najaar ook op televisie. Een waar spektakel, zo bleek. Kijkers zaten op het puntje van hun stoel om erachter te komen of het de mannen Giel, Thomas en Stefan zou lukken om hun uitdagers binnen 4 uur te pakken te krijgen. Zenuwslopend, snel en met originele combinaties aan gasten.

Kwalificatierondes

De Gouden Televizier-Ring Verkiezing telt in totaal vier kwalificatierondes. De top vijf per voorronde wordt automatisch geplaatst op de nominatielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing die eind augustus start. Dat betekent dat de bovenstaande vijf programma’s nu al kans maken op de Gouden Televizier-Ring 2022!

De tweede kwalificatieronde start op dinsdag 15 februari!

Meer over