Winnaars eerste voorronde Gouden Televizier-Ring 2016

2 december 2015 14:01 | televizier-ring | Door Irma Tomas

© Nick van Ormondt

De eerste vijf geselecteerde programma's voor de Gouden Televizier-Ring 2016 zijn bekend. Floortje, Chantal en Martine zitten er in ieder geval bij.

Chantal Blijft Slapen (RTL 4), Floortje Naar het Einde van de Wereld (Vara), Heel Holland Bakt (Omroep Max), Overspel (Vara) en Penoza IV (KRO-NCRV) hebben de meeste stemmen gekregen tijdens de eerste kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2016. Daarmee gaan deze programma’s automatisch door naar de volgende fase van de Verkiezing

Luxepositie

“Chantal Janzen, Floortje Dessing en de makers van Heel Holland Bakt, Overspel en Penoza zitten dus op rozen”, zegt Jeroen de Goeij, adjunct hoofdredacteur van Televizier. “Hun programma’s behoren al tot de laatste 25 die in aanmerking komen voor de Ring. Een luxepositie: andere programmamakers en presentatoren moeten nog maar afwachten of het publiek hun de volgende keer ook een plek op de selectielijst gunt.”

 20 + 5

Iedereen kon van 17 november tot woensdagochtend 2 december stemmen op zijn favoriete programma dat tussen 1 augustus en 1 november 2015 is uitgezonden op de Nederlandse tv. Per kwalificatieronde krijgt de top-5 direct een plaats op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring 2016. Op deze manier kwalificeert de tv-kijker 20 titels.

Nieuw dit jaar is dat tv-gids Televizier, dat tot 2014 alle programma’s selecteerde voor de Ring Verkiezing, nog maar vijf wildcards weggeeft. De selectielijst voor de Gouden Televizier-Ring 2016 bestaat nu uit nog maar 25 titels. 

Fases Verkiezing

De eerste fase van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2016 bestaat uit vier kwalificatierondes. De overige drie vinden plaats in februari, mei en juli/augustus 2016. Het volgende stadium is de belangrijke stemronde die eind augustus 2016 start. De drie programma’s of series met de meeste stemmen worden genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2016.

De derde en laatste fase in dit verkiezingsjaar vindt plaats tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala, dat AVROTROS in oktober 2016 organiseert. Het Nederlandse publiek kan dan nog eenmaal stemmen op de drie genomineerden voor de Ring.

Meer over