Tromgeroffel

Winnaars Tweede Kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2022

2 maart 2022 10:47 | televizier-ring | Door Judith Regeling

© Nathan Reids

De stembussen zijn gesloten en de stemmen zijn geteld. Vandaag maken we daarom de vijf winnaars bekend van de tweede kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring 2022.

In de tweede kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring 2022 kon er gestemd worden op de programma’s die tussen 1 november 2021 en 1 februari 2022 minimaal twee keer zijn uitgezonden. Wij bedanken iedereen die de moeite heeft genomen om te stemmen van harte.

Nu over naar het belangrijkste moment van de dag. Dit zijn de vijf winnaars van de tweede kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring 2022Op alfabetische volgorde:

Down the Road (SBS6 / Talpa)

Gordon overtuigde het afgelopen kwartaal zowel vriend als vijand met zijn rol in het SBS6-realityprogramma Down the Road, waarin hij op een bijzondere reis ging met mensen met het syndroom van Down. De normaal altijd zo goedlachse presentator liet hier een andere kant van zichzelf zien, en dat is gebleken. Hij en de makers zijn nog in de race voor de Gouden Televizier-Ring 2022.

Even tot Hier (NPO1 / BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe zeiden het zelf al: er is de afgelopen negen jaar veel veranderd, maar Even tot Hier heeft nog altijd geen Gouden Televizier-Ring. Met hun grappen, grollen en wekelijkse 'bespreking' van het nieuws weet het cabaretduo het publiek - zelfs in de nare tijden van corona - aan het lachen te krijgen. En als dat je lukt, moet je wel van goeden huize komen.

Gort over de Grens (NPO2 / AVROTROS)

Wijnkenner Ilja Gort is ook nog altijd van de partij. De Nederlandse wijnboer neemt de kijker in Gort over de Grens nu al diverse jaren mee op reis naar de mooiste en meest verrassende plekjes in landen als Italië, Frankrijk en Spanje. Hiermee maakt hij de kijkers niet alleen maar dorstig, maar laat hij ze ook voor even wegdromen met de meest prachtige verhalen inclusief een vleugje humor. Dit seizoen maakte hij weer een reis door zijn tweede vaderland Frankrijk.

Mocro Maffia (Videoland / RTL)

Op het vorige Gouden Televizier-Ring zagen ze de prijs aan hun neus voorbijgaan, maar de makers van Mocro Maffia krijgen dit jaar een nieuwe kans! Trouwe Videoland-kijkers genieten ook in het vierde seizoen van de keiharde avonturen van Paus (Achmed Akkabi), Tatta (Robert de Hoog), Potlood (Nasrdin Dchar) en al die andere drugscriminelen.

Sluipschutters (NPO3 / BNNVARA)

Vlijmscherp, razendsnel en humoristisch, dat is precies hoe het programma Sluipschutters beschreven wordt. Al sinds 2013 weten goede vrienden Ronald Goedemondt, Bas Hoeflaak, Leo Alkemade en Jochen Otten te overtuigen met hun fijne sketchprogramma, en dat is ditmaal ook genoeg om door te stoten naar de volgende ronde van de Gouden Televizier-Ring 2022.

Concurrentie 

Deze programma’s zijn er nog niet. Zij strijden vanaf 15 augustus verder samen met de winnaars uit de eerste, derde en vierde kwalificatieronde en vijf wildcards.

Voor nu zijn alleen nog de winnaars uit de eerste ronde bekend. Dat zijn: 100 Dagen in Je Hoofd (VPRO), Boerderij van Dorst (BNNVARA), Chansons (BNNVARA), De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt (Videoland) en Jachtseizoen (SBS6).

Lees ook: Winnaars Eerste kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2022 

Gouden Televizier-Ring 2022 

De strijd om de Ring gaat gauw verder. Vanaf dinsdag 17 mei kan er gestemd worden op de programma’s die tussen 1 februari en 1 mei minimaal twee keer zijn uitgezonden. Houd dus de komende tijd je oren en ogen goed open. 

Meer over