Winnaars tweede voorronde Gouden Televizier-Ring 2016

24 februari 2016 12:00 | televizier-ring | Door Televizier

© Marc Deurloo

Divorce, Dokter Deen, Mindf*ck, Moordvrouw en Over Mijn Lijk kregen de meeste stemmen in de 2de kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring 2016.

De tweede kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring 2016 is gesloten, de uitslag is bekend. Opnieuw hebben vijf tv-programma's zich gekwalificeerd voor de 51ste Gouden Televizier-Ring Verkiezing. Dit zijn (in alfabetische volgorde) de winnaars:  

* Divorce
* Dokter Deen
• Mindf•ck
• Moordvrouw
• Over Mijn Lijk 

“En dat mag best een prestatie genoemd worden”, zegt Jeroen de Goeij, adjunct hoofdredacteur van tv-gids Televizier. “De redactie geeft sinds dit jaar nog maar vijf wildcards weg; de enige manier om zeker te zijn van deelname aan de Gouden Televizier-Ring Verkiezing, is om in de top-5 van een kwalifcatieronde te eindigen.”

Selectieprocedure

De tweede kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring 2016 liep van 9 tot 24 februari 10.00 uur op Televizier.nl/ring. Het publiek kon hier stemmen op zijn favoriete programma dat van 1 november 2015 tot 1 februari 2016 op een grote Nederlandse zender te zien is geweest. Hierna volgen nog twee voorrondes: in mei (over programma’s uit het tv-kwartaal februari tot mei 2016) en juli/augustus (mei tot augustus 2016). In augustus zijn de twintig titels bekend die het publiek heeft gekwalificeerd. De redactie van Televizier geeft vervolgens nog maar vijf wildcards aan programma’s of series die van 1 augustus 2015 tot 1 augustus 2016 op tv te zien zijn geweest. In totaal staan er zo 25 titels op de definitieve selectielijst.

De belangrijke Gouden Televizier-Ring Verkiezing, waarbij ook gestemd wordt in de categorieën Zilveren Televizier-Ster Man/Vrouw, Gouden Stuiver en Televizier Aanstormend Talent Award, vindt eind augustus plaats.

In oktober worden de winnaars van alle prijzen bekendgemaakt tijdens een Gala dat AVROTROS organiseert. Daarin kan er nog eenmaal worden gestemd op de drie genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2016.

Meer over