Zilveren Televizier-Ster Acteur voor Jeroen van Koningsbrugge

12 oktober 2017 22:06 | televizier-ring | Door Irma Tomas

© William Rutten

Jeroen van Koningsbrugge is door de Nederlandse televisiekijkers beloond met de Zilveren Televizier-Ster Acteur. De geboren Brabander liet niemand minder dan Erik de Vogel en Thom Hoffman achter zich. 

Jeroen van Koningsbrugge is de winnaar van de Zilveren Televizier-Ster Acteur, de televisieprijs die vorig jaar in het leven is geroepen. De winst is te danken aan zijn sublieme acteerprestaties in de populaire series Smeris en Riphagen. Het is overigens niet de eerste keer dat Van Koningsbrugge de Zilveren Televizier-Ster ontvangt. In 2010 en 2011 ging hij er al eens met de prijs vandoor. Toen won hij in de categorie Presentator.

Jeroen van Koningsbrugge

“Hier had ik niet op gerekend", zei een trotse Jeroen van Koningsbrugge tijdens zijn dankwoordje. "Ik dacht: die Erik de Vogel pakt ‘m. Ik had al twee sterren voor presenteren en daar was ik al trots op."

Zilveren Televizier-Ster Acteur

Naast Van Koningsbrugge waren ook Thom Hoffman en Erik de Vogel genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster Acteur. Hoffman, de winnaar van vorig jaar, ontving de nominatie dankzij zijn hoofdrol in de SBS 6-reeks Dokter Tinus. Erik de Vogel heeft zijn populariteit te danken aan zijn rol als soapschurk Ludo Sanders.

Een kudo voor Ludo

De categorie Zilveren Televizier-Ster Acteur kreeg dit jaar veel aandacht dankzij de actie ‘Een kudo voor Ludo’ van Arjen Lubach. De campagne van het Zondag met Lubach-team werd door diverse media opgepikt. Het leverde De Vogel uiteindelijk niet de winst op, maar alle kudo’s kan de GTST-acteur in ieder geval in zijn zak steken.

Bekijk hier een overzicht van alle winnaars.

Meer over