Zilveren Televizier-Ster Actrice voor Angela Schijf

Angela Schijf kreeg de meeste stemmen van het publiek en is de winnaar van de Zilveren Televizier-Ster Actrice. De prijs werd donderdagavond tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala uitgereikt door Nicci French.

Angela Schijf is opnieuw de winnaar van de Zilveren Televizier-Ster Actrice, de prijs die vorig jaar in het leven werd geroepen. De actrice kruipt al sinds 2007 in de huid van hoofdpersonage Eva van Dongen in de populaire politieserie Flikken Maastricht. Dat doet ze nog altijd zeer verdienstelijk, de grote schare fans is immers nog altijd onder indruk van haar acteerprestaties. Dat blijkt uit de vele stemmen die op de actrice zijn uitgebracht.

Angela Schijf

“Ojee, ik sta te shaken. Het eerste showbizzfeestje waar ik ooit naartoe ging, was het Televizierring Gala op mijn vijftiende. En ik kon niet vermoeden dat ik zoveel jaar na dato voor de derde keer een prijs mag ophalen", zegt Schijf tijdens haar speech. "Het maakt me nederig en ik voel me vereerd. Het bewijst maar weer dat het leven voor iedereen een mooi avontuur in petto heeft."

Zilveren Televizier-Ster Actrice

Schijf nam het net als vorig jaar op tegen Isa Hoes, die een sterke rol speelt in de nog altijd succesvolle gevangenisserie Celblok H. Elise Schaap, die de pittige importbruid Ruxandra in Familie Kruys speelt, werd voor het eerst genomineerd. De winst zat er voor beide dames donderdagavond niet in, maar het luide applaus dat ze van hun collega’s kregen tijdens de nominatievideo’s was meer dan verdiend.

Prijzenkast

De prijzenkast van Schijf begint inmiddels behoorlijk vol te raken. De actrice heeft naast de twee awards voor Zilveren Televizier-Ster Actrice ook al eens de Gouden Televizier-Ring gewonnen. Dat gebeurde in 2014, toen ze namens Flikken Maastricht de ring om haar vinger mocht schuiven.

Bekijk hier een overzicht van alle winnaars.

Meer over:

Reageren