Gouden Televizier-Ring Verkiezing

Zo ziet de nieuwe Gouden Televizier-Ring eruit!

16 September 2020 11:00 | televizier-ring | Door Jorien Slager

© Televizier-Ring

De Gouden Televizier-Ring heeft een fonkelnieuw design. Maar wie schuift hem straks om zijn of haar vinger? Er kan nog tot maandagochtend 21 september gestemd worden, dus heb je nog niet gestemd: doe het nu!

Stem nu, klik hier!

 

Al sinds 1975 ontwerpt kunstenares Anneke Schat de Gouden Televizier-Ring. Elk jaar maakte ze een nieuw ontwerp. Tot 2020. Want dit jaar is de ultieme Ring door haar ontworpen die vanaf nu elk jaar zal terugkeren. Een mooi eerbetoon aan onze Anneke.

Anneke Schat met Martien Meiland in 2019. Chateau Meiland won toen de Gouden Televizier-Ring.

Dynamische buiteling

Vanaf nu bestaat de Ring uit een herkenbare basisvorm die jaarlijks terugkeert. Na uitvoerig overleg met de redactie en via diverse schetsrondes heeft Anneke Schat een unieke Ring ontworpen met 'dynamische buiteling' als thema.

De bovenkant van de Ring bestaat uit drie delen van een cirkel, waarvan er eentje met een onverwachte buiteling met een breed vlak naar buiten spat.

Anneke: "Het ontwerp symboliseert de winnaar die in samenspel met de andere genomineerden het televisiejaar domineerden. De subtiele stervorm accentueert de uitstraling van het succes."

Het eindresultaat is prachtig geworden, dankjewel Anneke!

Stemmen

Deze prachtige, nieuwe Ring gaat naar de winnaar van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing van 2020. Op 8 oktober zien we tijdens de live uitzending wie dat wordt, maar eerst moet nog beslist worden wie de drie genomineerden zijn. Stemmen kan nog een paar dagen, tot en met maandag 21 september 8:00 uur. Spannend!

Stem nu, klik hier!

Een aantal jaren geleden zochten we Anneke op. Zij vertelde ons toen alles over het ontwerpen van de Gouden Televizier-Ring.

Meer over