11e seizoen Flikken Maastricht begint op 16 december

26 Oktober 2016 10:44 | tv-serie | Door Televizier

© Twitter Flikken Maastricht (AVROTROS)

Binnen twee maanden is het eindelijk weer tijd voor Flikken Maastricht. Seizoen 11 van de hitserie gaat van start op vrijdagavond 16 december, 20.30 uur. Aftellen dus!

In de nieuwe reeks lijkt een romance tussen Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf) dichterbij dan ooit. De twee rechercheurs delen in een van de afleveringen zelfs een hotelkamer! In een stemoproep voor de Zilveren Televizier-Sterren onthulde Avrotros namelijk deze sneak peek: 

Fleva

Fans zijn door het dolle heen: zal 'Fleva' nu eindelijk een koppel worden? Al tien seizoenen lang draaien Floris en Eva om elkaar heen. Victor Reinier zei ooit dat een liefdesrelatie tussen de rechercheurs de doodsteek zou zijn voor de serie, maar later kwam de acteur daarop terug. "Een relatie tussen Wolfs en Eva betekent misschien het einde van Flikken Maastricht zoals we dat kennen, maar is ook het begin van iets nieuws", legde Victor toen uit in een interview met Televizier. "Ik denk wel dat we het onszelf moeilijker maken als ze een relatie krijgen. Aan de andere kant: als je het op een originele manier doet, kan het tot ­verrassingen leiden.”

Actiescènes

Naast de onderlinge verhouding tussen Floris en Eva staan er natuurlijk ook weer retespannende actiescènes op stapel in seizoen 11. Bijvoorbeeld de spectaculaire achtervolging in deze preview: 

Verschoven

De Flikken Maastricht-kijkers hebben dit jaar extra lang moeten wachten op nieuwe avonturen van Floris en Eva. Oorspronkelijk was 26 augustus de startdatum van seizoen 11, maar NPO 1 verschoof de serie naar december om de programmapremières wat beter te verspreiden over het jaar. Victor Reinier en Angela Schijf legden het besluit zelf uit:

Commissaris Witse

In afwachting van onze Hollandse politiehelden koos NPO 1 de afgelopen maanden voor de Vlaamse Commissaris Witse. Deze reeks loopt nog door tot en met 25 november. Daarna is het twee weken de beurt aan DWDD University, blijkt uit de programmaschema's van december. En nu weten we dus ook de startdatum van Flikken Maastricht: op 16 december zijn Floris en Eva eindelijk terug op de buis.

Lees ook:
Angela Schijf wint eerste Zilveren Televizier-Ster Actrice 

Meer over