ABC schrapt de Muppets al na eerste seizoen

13 mei 2016 14:23 | tv-serie | Door Televizier

© Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved

Het is bijltjesdag bij de Amerikaanse zender ABC. Na het stoppen van Castle blijkt ook dat de Muppets een nieuw seizoen op hun buik kunnen schrijven.

De mockumentary serie over de Muppets voor en achter de schermen van Miss Piggy's praatprogramma begon met hoge kijkcijfers maar zakte al snel in.

Niet de juiste toon

De makers wilden de Muppets eigentijdser en interessant maken voor een ouder publiek. Zo waren Piggy en Kermit ineens uit elkaar, viel Kermit voor een veel jonger varkentje en bleek hij ook nog eens een stresseter te zijn. Dat bleek niet bepaald de juiste toon voor de doorgaans onschuldige poppenserie van weleer.

Kijkcijfers

Muppets begon eind september als de best bekeken nieuwkomer van het seizoen met bijna 10 miljoen kijkers, maar dat record werd nooit meer gehaald. Halverwege het seizoen besloot ABC een nieuw creatief team aan te stellen en te kiezen voor verhaallijnen die milder en vrolijker waren. Maar het leed was al geleden. De kijkers bleven weg: de laatste aflevering werd door vijf miljoen mensen gezien, wat voor Amerikaanse begrippen bijna beschamend laag is. 

Seizoen 2

Ondanks de lage kijkcijfers was er lange tijd sprake van een vervolg omdat de Muppets een belangrijk onderdeel zijn van Disney, de entertainmentreus die ook nog eens de eigenaar van ABC is. Die corporate synergy bleek uiteindelijk niet voldoende om de serie op de buis te houden. 

In Nederland zond Veronica de reeks uit.

Meer over