Achmed Akkabi over Moordvrouw

21 januari 2018 13:29 | tv-serie | Door Televizier

© William Rutten

In het nieuwe seizoen Moordvrouw is alles anders, behalve de vaste kern van karakters. Na de opheffing van het bureau leverden de rechercheurs hun penningen in. Einde verhaal? Nee, toch niet. Het team moet zichzelf wel helemaal opnieuw uitvinden. Achmed Akkabi vertelt.

Alles is anders, vind je dat prettig?
“Het team is geen onderdeel meer van de politie, we vormen nu een compleet afhankelijke unit. We doen niets meer in opdracht van het blauw, integendeel. Ook qua crew hebben we best wat nieuwe mensen, dat zie je terug in de stijl van de serie. Ik vind het wel fijn dat de show een complete make-over heeft gekregen. Dat houdt het voor jezelf spannend, maar het geeft ook aan dat de zender risico met ons durft te nemen. Bij het einde van het zesde seizoen hadden ze ook kunnen zeggen: hier stopt het.”

Je hebt eerder met de nieuwe schrijvers Alma Popeyus en Hein Schütz gewerkt voor de film Broeders. Voelt dat vertrouwd?
“Nee, eigenlijk niet. Deze serie en die film verschillen zo wezenlijk van elkaar dat je ze niet kunt vergelijken. Het is wel leuk om een beetje verrast te worden door nieuwe schrijvers. Al moet het natuurlijk wel in de lijn van het karakter blijven. Gelukkig krijgen we veel inspraak. Als iets je niet aanstaat bij het lezen van het script dan is er altijd ruimte om het te veranderen.”

Wat krijgt Bram allemaal voor zijn kiezen?
“Bram blijft de guy die lucht erin gooit als het nodig is. Hij is en blijft de ideale assistent voor Fenna. Ik ben blij met zijn verhaallijnen. Hij krijgt een gokverslaving, en hij gaat undercover, dat zijn wel toffe dingen om te spelen.”

Krijgen jullie nog steeds bijles van de politie?
“Nee,dat is nu echt niet meer nodig, zeker omdat we niet meer van de politie zijn. In de eerste jaren kregen we soms wel commentaar over de manier waarop we een wapen vasthielden of zo. Maar ik zeg altijd: het blijft drama. Je kunt op televisie nooit in de buurt van het echte werk komen. In het echt zitten agenten vooral op kantoor en lopen ze paar rondjes door de wijk, vanuit een dramatisch oogpunt niet erg uitdagend. Dan zapt iedereen na twee minuten weg.”

Welke scènes vind jij het leukst om te spelen?
“Doe mij maar actiescènes, lekker rennen, vliegen en veel stuntwerk. Wachten op de set vind ik echt verschrikkelijk. Ik probeer er altijd met volle energie in te gaan. Voor mij is een dag geslaagd als ik lekker brak naar huis kan.”

Waar ben je nog meer mee bezig?
“Op dit moment ben ik druk met de voorbereidingen van mijn eigen serie Mocro maffia die in oktober bij RTL te zien is. Maar daar mag ik verder nog niets over zeggen. Nog even geduld dus.”

Moordvrouw, zondag - 20.00 uur • RTL 4

Meer over