Actrice Gaite Jansen in BBC-serie Peaky Blinders

9 december 2015 10:27 | tv-serie | Door Televizier

© NTR

De Nederlandse actrice Gaite Jansen (23) gaat de grens over. De jonge brunette heeft een rol bemachtigd in het derde seizoen van de BBC-serie Peaky Blinders. 

Dit laat de actrice weten in een interview met het Amerikaanse blad Interview Magazine. Gaite speelde vooralsnog alleen in Nederlandse producties. Dus misschien is dit wel de eerste grote stap naar een internationale carrière. Op dit moment is Jansen bezig met de opnames in Groot-Brittannië.

Russische schone

Peaky Blinders vertelt het verhaal van de gelijknamige bende die net na de Eerste Wereldoorlog actief was in Birmingham. Voor Jansen is de rol van een jonge Russische vrouw weggelegd. Deze vrouw gaat een belangrijke rol spelen in het leven van bendeleider Tommy Shelby, gespeeld door Cilian Murphy (Inception). Een andere grote naam in de show is Sam Neill (Jurassic Park).

Beste historische verhalen

De Nederlandse blijkt regelmatig audities te doen voor Engelse en Amerikaanse rollen. En deze keer was het raak. “De Britten maken de beste historische verhalen. En het is allesbehalve een doorsnee verhaallijn waar ik in zit’’, zegt Gaite Jansen in het interview.

Sonny Boy

We kennen de jonge actrice van films als Sonny Boy, Hoe duur was de suiker, 170 Hz en Lover of Loser. Jansen speelt in januari en februari een belangrijke rol in De stille kracht van Toneelgroep Amsterdam. Maar Gaite is niet de enige BN’er die het zoekt in het buitenland. In augustus kwam naar buiten dat Barry Atsma de hoofdrol speelt in de nieuwe BBC-serie Tatau.

De serie is in Nederland te zien op Film1 en Netflix. 

Lees ook: Barry Atsma speelt hoofdrol in BBC-serie

Meer over