Actrice Sanne Langelaar schrijft serie over keuzestress bij vrouwen

22 maart 2017 10:43 | tv-serie | Door Televizier

© SBS/Elvin

Sanne Langelaar is druk bezig met het maken van haar eigen serie. Het verhaal moet volgens haar gaan over de vele keuzes die vrouwen tegenwoordig hebben. 

“Op de toneelschool wilde de directeur eigenlijk dat ik me meer zou ontwikkelen in het schrijven, maar ik ging toen zoveel werken dat dat niet meer kon”, vertelt de 32-jarige actrice. “Nu heb ik voor het eerst in drie jaar weer vrij en ben ik dat meer aan het oppikken.”

Te veel keuzes

Sanne is niet van plan om een standaard romantische komedie te schrijven over vrouwen die op zoek zijn naar hun ideale man en het ideale gewicht. “Het moet gaan over hoe vrouwen van nu te veel keuzes hebben en niet weten welke kant ze op moeten.”

Vrouwenrollen

Het is de bedoeling dat de actrice en nu dus ook schrijfster zelf de hoofdrol gaat spelen in de serie. “Over het algemeen zijn de vrouwenrollen die in Nederland worden geschreven ondersteunend bedoeld. Weinig films gaan alleen over een vrouw. Ik zou het heel leuk vinden als het een keer wordt omgedraaid. Daarom ben ik ook die eigen serie aan het maken. Als niemand zoiets schrijft, kan ik het beter zelf doen.”

De terugkeer van de Wespendief

Sanne Langelaar was onder meer te zien in de series Verliefd op Ibiza en Dagboek van een callgirl. In 2014 brak de actrice door met de hoofdrol in de film Michiel de Ruyter. Daarna volgde rollen in de films Tuintje in mijn hart en De terugkeer van de Wespendief. Die laatste is woensdag 22 maart om 20.30 uur te zien op NPO 3.

https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=xfKDLNtYeOo

Meer over