Alle hoop is gevestigd op Carice van Houten

25 april 2016 11:06 | tv-serie | Door Televizier

© HELEN SLOAN

Het zesde seizoen van Game of Thrones is vanaf vanavond te zien op HBO. De hoop is gevestigd op het personage van Carice van Houten. Wekt Melisandre Jon Snow weer tot leven?

Game of Thrones-fans bleven na afgelopen seizoensfinale vertwijfeld achter. Was Jon Snow nog in leven of niet? Daar kwam begin maart verandering in; toen werd duidelijk dat hij naar het dodenrijk was verwezen.

Carice

Carice van Houten geeft sinds 2011 gestalte aan de rode priesteres Melisandre. Zij bezit magische krachten en is de enige die Jon weer tot leven kan wekken. Kán, want of ze dat ook zal doen, is nog maar de vraag. 

Hoop vervlogen

Tegen de Metro vertelt Carice: "Melisandre heeft weleens dingen gedaan die magisch en onverklaarbaar zijn, maar iemand terugbrengen uit de dood zit daar niet bij. Ik ga straks zo veel mensen teleurstellen, vrees ik..."

Beweegredenen

Ook zal de actrice dit seizoen meer te zien zijn in de populaire serie. "Tot nu toe is mijn personage wat vaag gebleven. We weten niet precies waar ze vandaan komt, wat ze van plan is en waarom ze doet wat ze doet. Daar gaat dit seizoen verandering in komen."

Favoriete seizoen

"Melisandre raakt de controle kwijt en begint aan zichzelf te twijfelen. Wat dat betreft is seizoen zes nu al mijn favoriete seizoen. Als acteur heb ik er echt op gewacht om eindelijk meer van haar te laten zien." Wij zitten vanavond in ieder geval weer aan de buis gekluisterd.

 

Meer over