Amai! Samson en Gert maken comeback

Tien jaar geleden werd de laatste aflevering van de Studio 100-serie Samson en Gert opgenomen. ‘’Maar nu werken we aan een nieuwe reeks’’, aldus Gert Verhulst. 

Bijna alle tieners en twintigers zijn opgegroeid met de avonturen van Samson en Gert. Na 767 afleveringen vond Gert Verhulst het tien jaar geleden mooi geweest, maar ter ere van het 25-jarig bestaan heeft de voorman van Studio 100 nieuwe afleveringen aangekondigd. ‘’De plannen zijn concreet, het concept is klaar’’, aldus Gert.

Samson en Gert

Samson en Gert zijn een begrip in Nederland en Vlaanderen. Onder anderen Alberto Vermicelli, de burgemeester, Jeanine de Bolle, Octaaf de Bolle en Van Leemhuysen waren iedere zondagochtend bij de Tros én op Ketnet te bewonderen. De serie wordt door de Vlaamse kinderzender nog altijd herhaald.

101 

Samson en Gert speelde zich voornamelijk af in het huis van Gert, beter bekend als Dorpsstraat 101. De hoofrolspeler annex producent vertelt aan Nieuwsblad.be het oude decor verdwijnt. ‘’Ik wil dat de kijker meteen doorheeft dat we met iets nieuws komen. In dat oude decor hebben we alles beleefd wat we maar konden beleven. Het is tijd voor verandering.’’ 

Avrotros komt ook met een nieuw kinderprogramma, waarin onder meer Dré Hazes en Yes-R een rol spelen.

Meer over:

Reageren