America Ferrera ziet doorstart Ugly Betty wel zitten

14 juni 2016 11:51 | tv-serie | Door Televizier

© Screenshot ABC

Ugly Betty komt terug. Tenminste, als het aan hoofdrolspeelster America Ferrera ligt. Ook de andere castleden en bedenker Silvio Horta zijn te porren voor een comeback.

Ugly Betty, de komische dramaserie over het "lelijke eendje" Betty Suarez in de grote boze wereld van modeblade Mode, was tussen 2006 en 2010 te zien.

#bettyreboot

Afgelopen zaterdag waren alle castleden aanwezig bij het Amerikaanse ATX Television Festival waar ze tijdens een persgesprek de vraag kregen hoe ze zelf dachten dat het hun personages nu zou vergaan. Gaandeweg ontstond het idee dat Ugly Betty gewoon een doorstart moet krijgen. Ferrera merkte zelfs grappend op "Als iedereen in de zaal een twitterbericht stuurt met #bettyreboot dan hebben we zo een special op Hulu."

Revivals

Ook al maakte America een geintje, het zou niet de eerste keer zijn dat oude series een tweede kans krijgen. Vorig jaar maakte de Gilmore Girls cast een soortgelijke opmerking en momenteel is er een doorstart in productie bij Netflix. Ook andere hitshows als X-Files, Full house, Prison break en 24 kregen een nieuw leven.

Noodzakelijk

Ook Ugly Betty bedenker Silvio Horta vond het een goed idee, mits de gehele cast weer van de partij is. Hij gaf zelfs toe in de afgelopen jaren geregeld verhaallijnen bedacht te hebben voor de show en noemde Ugly Betty een noodzakelijke serie vanwege de positieve boodschappen over eigenwaarde, naastenliefde en mogen zijn wie je bent.

Meer over