Amerikaanse comedyserie Two And A Half Men stopt

14 Mei 2014 22:05 | tv-serie | Door Televizier

Het einde is in zicht voor de Amerikaanse comedyserie Two And A Half Men. De reeks met Ashton Kutcher en Jon Cryer krijgt van zender CBS nog één seizoen voordat het doek valt.

CBS maakte het naderend einde van de serie bekend kort na haar jaarlijke presentatie van de programmering.

2.5 Men schrijft historie

De eerste aflevering van Two And A Half Men werd uitgezonden in 2003. Het lukt maar zeer weinig comedys om tien, laat staan twaalf jaar op de buis te blijven. Bekende voorbeelden zijn moderne klassiekers als M*A*S*H* (1972 - 1983), Happy Days (1974 - 1984), Married With Children (1987 - 1998) en meer recentelijk de Amerikaanse versie van The Office (2005 - 2013).

Van Charlie Sheen naar Ashton Kutcher

Het feit dat Two And A Half Men sowieso zo'n lang leven is beschoren, mag ergens met recht een wonder genoemd worden. De reeks begon destijds met Charlie Sheen in de hoofdrol. Als de succesvolle maar behoorlijk vrouw, drank en drugsverslaafde Charlie Harper kreeg Sheen de lachers op z'n hand. Maar in 2011 kreeg hij het aan de stok met Two And A Half Men-bedenker Chuck Lorre, waarna Sheen de serie verliet. Het einde leek toen al in zicht, maar Lorre wist 't gat op te vullen door niemand minder dan Ashton Kutcher te strikken als de nieuwe hoofdrolspeler Walden Schmidt. Het bleek een gouden greep.

Angus Jones zorgt voor moeilijkheden

Een klein seizoen nadat Ashton was gearriveerd, zorgde castlid Angus Jones, beter bekend als Jake Harper, voor ophef toen hij op Youtube alle fans van Two And A Half Men opriep vooral niet meer naar de serie te kijken omdat het godslasterlijk zou zijn. Na de verklaringen van Jones werd hij subtiel uit de serie geschreven. 

Het elfde seizoen van Two And A Half Men werd begin deze maand in de Verenigde Staten afgesloten. De laatste aflevering eindigde met een behoorlijke cliffhanger waarin een mogelijk huwelijk van Alan Harper (Jon Cryer) een belangrijke rol speelt. Hoe en of dit een doorslaggevende factor zal blijken tijdens het laatste seizoen blijft de vraag.

 

Meer over