Amerikaanse Overspel dramatisch ontvangen

30 september 2013 11:15 | tv-serie | Door Televizier

In Nederland werd Overspel geroemd en geprezen, dat geldt niet voor de Amerikaanse versie Betrayal. De serie is door critici compleet afgemaakt.

Een sterrencast (Sylvia Hoeks, Fedja van Huêt, Ramsey Nasr e.a.), een top-script (van Frank Ketelaar), wekelijks rond de miljoen kijkers en recensies waar je u tegen zegt ("Overspel laat je sidderen en verlangen naar meer").

Dat was de Nederlandse Overspel. Een Amerikaanse remake kon dus niet uitblijven, helaas wordt deze serie een stuk minder goed ontvangen.

Geen chemie

Gisteravond werd de eerste aflevering van Betrayal uitgezonden, de serie werd volledig afgeslacht door Amerikaanse critici. Zo stelt de New York Times: "Er gaat van alles gebeuren, maar de eerste aflevering geeft de kijker geen enkele reden om te blijven hangen. De hoofdrolspelers hebben geen enkele chemie."

USA Today maakt de serie helemaal met de grond gelijk: "Seks, moord, rijkdom: deze serie heeft alles. Behalve dan een goed script, geloofwaardige personages of iets anders waardoor we verder zouden willen kijken."

The Hollywood Reporter heeft ook geen goed woord over voor de "saaie en weinig vernieuwende" serie: "Uiteindelijk gaat het over een vrouw, een man, een paar echtgenoten, het recht en... ja, het gaat eigenlijk gewoon over het hebben van een affaire en dat alles mis gaat. Niets nieuws hier. En niet veel redenen om te kijken."

Kijkcijfers

Helaas zijn de kijkcijfers van Betrayal nog niet bekend. Waarschijnlijk zullen deze niet al te goed zijn na zulke recensies. Daarnaast gingen gisteravond een aantal nieuwe grote series weer van start (zoals Once Upon a Time) en was de laatste aflevering van Breaking Bad te zien.

Overspel 2 en 3

In Nederland gaat Overspel een meer rooskleurige toekomst tegemoet: het tweede seizoen gaat zaterdag 26 oktober van start. Inmiddels wordt er ook gewerkt aan een derde seizoen.

Bekijk de trailer van Betrayal hieronder:

Meer over