Amerikaanse tv-series en documentaires erg populair op Netflix

Volgens de topman Reed Hastings van Netflix komt er een hele nieuwe rits Amerikaanse series aan voor de Nederlandse markt. 

Zo is vanaf november onder andere Better Call Saul, de spin-off van Breaking Bad, in Nederland beschikbaar. Nederlandse Netflix abonnees kunnen de serie direct na de tv-uitzending in de Verenigde Staten en Canada bekijken.

Modern Family

Soms zijn Netflix series bijna eerder te streamen dan die in het thuisland zelf, aldus Hastings. Daar is al sprake van bij de comedyserie Modern Family, die in Nederland eerder beschikbaar is op Netflix dan in Amerika.

The Killing

Abonnees kunnen in 2014 ook genieten van het derde en vierde seizoen van The Killing. Het is nog niet bekend wanneer het slot van de serie te zien zal zijn, waarschijnlijk eind dit jaar of begin volgend jaar.

Documentaires

Netflix werd vijf maanden geleden geïntroduceerd in Nederland en toen ontdekte de zender dat wij Nederlanders graag naar documentaires kijken. Het gevolg daarvan is Mitt, een eigen documentaire waarvoor de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney jarenlang werd gevolgd. Mitt geeft inzicht in het verloop van zijn campagne en de impact op zijn persoonlijke leven en dat van zijn gezin.

Andere tv-series

Populair op de website zijn ook series zoals House of Cards, met Kevin Spacey. Netflix geeft op 14 februari wereldwijd alle dertien afleveringen van het tweede seizoen vrij. Begin februari stelt de Amerikaanse dienst van internettelevisie in Nederland ook het zesde seizoen van Californication beschikbaar en het begin van de komende zomer komt een tweede reeks van Orange Is The New Black.

Meer over:

Reageren