Amerikaanse tv-update: series komen en gaan in seizoen 2014-2015

13 mei 2014 11:03 | tv-serie | Door Televizier

De Amerikaanse televisiezenders hebben bekendgemaakt met welke series ze stoppen, welke een nieuw seizoen in zullen gaan en welke nieuwe series er op de buis zullen verschijnen.

En dat zijn er nogal wat! The Huffington Post presenteert de lijst die NBC, ABC, FOX, CBS en The CW opstelden. Een lijst met updates over bekende series. Hieronder een klein overzichtje.

NBC

Zender NBC stopt onder andere met Sean Saves The World, Ironside en Revolution. Die laatste serie draaide om een toekomstige maatschappij, waarin 15 jaar geleden alle elektriciteit is verdwenen. Series die een nieuw seizoen krijgen zijn onder andere The Blacklist, die ook in Nederland razend populair is, About a Boy, Hannibal en Law & Order: SVU. Ook The Voice krijgt een nieuws seizoen. Dat was niet anders dan te verwachten, nadat NBC bekendmaakte een nieuwe coach te hebben binnengesleept: Gwen Stefani.

FOX

Bij FOX keren Surviving Jack, Dads en Raising Hope niet meer terug. Dat The Voice bij NBC doorgaat, betekent een definitief einde voor The X Factor, dat op FOX werd uitgezonden.  Maar, niet alle muzikale talentenjachten zijn weggegooid door FOX. Er komt weer een nieuw seizoen van American Idol. Ook MasterChef Junior, The Following, New Girl en Bones krijgen komend seizoen een nieuwe serie.

ABC

En dan zender ABC. Na één seizoen is het over en uit voor Once Upon A Time in Wonderland. Ook sciencefiction-sitcom The Neighbors, Lucky 7, The Assets en Super Fun Night keren niet meer terug. Amerika kan wel weer gaan genieten van afleveringen van Castle, Modern Family, Shark Tank en Grey’s Anatomy, dat dit najaar met een 11e seizoen begint.

CBS

CBS stopt met Intelligence, waar CSI-gezicht Marg Helgenberger de hoofdrol vertolkte. Ook Bad Teacher en Friends With Better Lives keren niet meer terug. Een nieuw seizoen is er voor The Mentalist (foto), The Big Bang Theory, Criminal Minds, NCIS en The Millers.

The CW

The CW geeft geen vervolg aan Star-Crossed, The Tomorrow People en The Carrie Diaries. Die laatste serie is een tienerdrama, dat voorafgaat aan het verhaal van Sex and the City. De Amerikaanse zender gaat door met onder andere The 100, Hart of Dixie en The Vampire Diaries.

Voor een volledige lijst, check The Huffington Post.

Meer over