Amsterdamse hitregisseur Steve McQueen maakt serie voor HBO

15 oktober 2014 16:35 | tv-serie | Door Televizier

Steve McQueen, bekend van de Oscarwinnende film 12 Years a Slave, heeft een serie ontwikkeld voor HBO. De serie heet Codes of Conduct.

Codes of Conduct gaat over een jonge Afro-Amerikaanse man die zijn intrede doet in de betere kringen van New York. Deze Beverly Snow heeft een nogal geheimzinnig verleden. Door zijn zelfvertrouwen dringt hij door tot de elite van Manhattan, waarbij hij de grenzen van sociale mobiliteit test, wat dat ook moge betekenen. In ieder geval leeft Beverly dankzij zijn kameleonachtige talenten ver boven zijn stand.

Ideale hoofdrolspeler

De rol van Beverly wordt gespeeld door nieuweling Devon Terrell, die nog geen enkele rol op zijn cv heeft staan. De Britse regisseur Steve McQueen zocht lang naar de ideale hoofdrolspeler. „We hebben tien maanden lang elke steen omgedraaid, om de acteur te vinden die Beverly moest spelen. Uiteindelijk werd het Devon omdat hij ons wist te verrassen.”

Hunger

Hoogstwaarschijnlijk wordt Codes of Conduct een serie om je op te verheugen. Steve McQueen, al heel wat jaren woonachtig in de Amsterdamse Pijp met zijn Nederlandse echtgenote, is tenslotte niet de eerste de beste. Behalve het bewierrookte 12 Years a Slave maakte hij al de topfilms Hunger (over een hongerstaking in een Noord-Ierse gevangenis) en Shame (over een man met een seksverslaving), beide met Michael Fassbender in de hoofdrol.

HBO is -zoals wel vaker- goed bezig. Recentelijk maakte de zender bekend ook al een tv-serie van de film Shutter Island te gaan maken.

 

 

Meer over