Angela Schijf: drempel over voor vrijscènes

16 september 2017 10:50 | tv-serie | Door Televizier

© Govert de Roos

We kennen Angela Schijf natuurlijk met name van haar rol als rechercheur in Flikken Maastricht, maar momenteel is ze ook te zien in de serie Meisje van plezier.

In het AD vertelt ze over de serie en hoe ze bijvoorbeeld omgaat met de vele vrijscènes die erin zitten. "Ik ben heel trots op Meisje van plezier, ook omdat ik nauw betrokken was bij het maakproces. Ik mocht met de regisseur meedenken over hoe we het verhaal zouden vertellen. Dat is best bijzonder. Ik sta volledig achter de serie; dan wil je ook dat zo veel mogelijk mensen ernaar kijken", zo zegt de inmiddels 38-jarige actrice

Lees ook: Angela Schijf over de Zilveren Televizier-Ster en Meisje van Plezier

Vrijscènes

Angela speelt in de serie een zorgzame moeder die er ondeugende dingen bij doet. En die ondeugende dingen moeten natuurlijk ook in beeld worden gebracht in de vorm van vrijscènes. "Daarvan zitten er nogal wat in deze serie. Natuurlijk moet je even een drempel over en je merkt dat de crew zich iets anders gaat gedragen. Meestal maak ik dan een grapje om de spanning te doorbreken en doet iedereen weer normaal. We moeten ook niet zo moeilijk doen over het lichaam. Ik heb ook geen ‘body double’. Nadine is even oud als ik ben. Dan moet je daar geen meisje van 26 neerzetten", aldus de actrice tegen de krant.

Halina Reijn

Actrice Halina Reijn was in eerste instantie ook betrokken bij de serie, maar speelt nu geen rol. "Zij bedacht het uitgangspunt voor de serie - een huisvrouw die escort wordt - maar ze had het heel druk met eigen dingen. Ik had het leuk gevonden als ze er nog meer bij betrokken was, want ik bewonder haar om alle prachtige rollen die ze heeft gespeeld", aldus Angela.

De serie Meisje van plezier is op 10 september van start gegaan. 

Lees ook: 
Meisje van plezier een steeds groter succes voor RTL4

Meer over