Annette Bening speelt rol in tv-serie Katrina: American Crime Story

7 Februari 2017 14:35 | tv-serie | Door Televizier

© A-Film

Annette Bening (58) heeft een rol in het tweede seizoen van de serie American Crime Story. De tweede reeks gaat over orkaan Katrina in 2005.

In het eerste seizoen van American Crime Story staat O.J. Simpson in de spotlights. Hij vermoordde zijn ex-vrouw en haar vriend. In de bekende en lange strafzaak, werd Simpson uiteindelijk in 1995 vrijgesproken. De serie werd in 2016 uitgezonden en was een groot succes. Nu zit hij alsnog 33 jaar in de gevangenis.

Orkaan Katrina

In Katrina: American Crime Story speelt Bening de rol van Kathleen Blanco, de gouverneur van Louisiana tijdens orkaan Katrina in 2005. De gouverneur kreeg veel kritiek voor het niet goed regelen van hulpverlening. Blanco zou te laat zijn geweest met het uitroepen van de noodtoestand. Hierdoor kon de federale overheid pas laat hulp bieden aan de getroffen gebieden. Orkaan Katrina veroorzaakte meer dan 1800 doden. 25.000 mensen werden opgevangen in de Superdome, een stadion in New Orleans. Vanwege gebrek aan eten, water en airconditioning was ook de evacuatie van dit gebouw noodzakelijk. In 2018 is de serie te zien op zender FX.

Bill Clinton

Seizoen twee is nog niet eens begonnen, maar de seizoenen drie en vier zijn al onderweg. De moord op modeontwerpster Gianni Versace is te zien in deel drie. Het schandaal rond Bill Clinton en Monica Lewinsky krijgt in het vierde seizoen de volle aandacht. De uitspraak ‘I did not have seks with that woman’ van Clinton kennen we natuurlijk allemaal nog wel. 

Maandag 6 maart zendt SBS9 O.J. Simpson: American Crime Story uit. 

De trailer van het eerste seizoen over O.J. Simpson

Meer over