Barry Atsma is beruchte bankier in Duitse serie

1 maart 2018 11:18 | tv-serie | Door Televizier

© Ed Araquel / Imagine Filmdistributie.

Barry Atsma is vanaf vanavond te zien in de Duitse thrillerserie Bad Banks. De blonde adonis speelt als enige Nederlander in de door ZDF geproduceerde reeks.

Atsma speelt Gabriel Fenger, een beruchte bankier die bekendstaat om zijn hoge winsten en zijn risicovolle beleid. In de serie staan we aan het begin van de Duitse bankencrisis, aber da kommt Barry Atsma zum Rettung! Het personage van Barry komt leiding geven aan Investment Banking om de bank uit de problemen te helpen. Of dat lukt is nog maar de vraag.

Paula Beer

Het politieke spel is niet compleet zonder een aantal grote namen. De Nederlandse acteur wordt vergezeld door Tobias Moretti (Kommissar Rex) en hoofdrolspeelster Paula Beer, die op het filmfestival in Venetië een prijs won voor haar rol in de film Frantz. De financiële thrillerserie ging al op 21 februari 2018 in première op het Internationale Film Festival van Berlijn.

Barry Atsma

Het is niet de eerste keer dat Atsma in een buitenlandse film of serie schittert. Hij speelde in de BBC-serie Tatau en de film Hector and the Search for Happiness. Ook Duitsland is net zo verliefd op Barry als Nederland, zo speelde hij in 2014 al in de film Göttliche Funken en de serie Alles muss raus. Vanaf 8 maart 2018 is de acteur weer in de Nederlandse bioscopen te zien. Hij speelt opnieuw een bankier en een verzetsheld in Bankier van het verzet.

De zesdelige miniserie Bad Banks is 1 en 2 maart te zien om 20:15 uur op de Duitse zender ARTE en op 3, 4 en 5 maart om 21:45 uur op de Duitse zender ZDF.

Lees ook: Zo ziet Barry Atsma eruit in Bankier van het verzet.

Meer over