"Big Bang Theory stopt na 12e seizoen"

Big bang theory kan nog maximaal twee seizoenen mee. Althans dat meent bedenker Chuck Lorre die na seizoen twaalf geen gat meer zegt te zien in de comedyserie.

Lorre, ook de geestelijk vader van series als Grace under fire en Two and a half men, deed deze verrassende uitspraak tijdens een congres van Amerikaanse tv-recensenten. 

"Nooit verwacht"

In zijn speech verklaarde Lorre dat hij en de andere makers sowieso al niet hadden verwacht dat de serie over een groepje bevriende nerds tien seizoenen zou halen. Dat zender CBS besloot twee extra seizoenen van de hitcomedy te bestellen, kwam voor hem ook als een verrassing. Lorre gaf dan ook dat ze geen idee hebben hoe de serie na seizoen twaalf door zou moeten.

Mogelijk einde

Daarmee lijkt Lorre indirect het naderende einde van Big bang theory aan te kondigen. CBS-directeur Kelly Kahl nuanceert de uitspraken van Lorre desgevraagd: "We gaan door met de serie zo lang we kunnen, desnoods 20 jaar".

Onwaarschijnlijk

Nog eens acht jaar lijkt onwaarschijnlijk, zeker gezien de groeiende salariseisen. De drie hoofdrolspelers, Johnny Galecki, Kaley Cuoco en Jim Parsons, krijgen elk een kleine miljoen dollar per aflevering. 

Meer over: